Στο Εurogroup της Δευτέρας στρέφεται η προσοχή της Κυβέρνησης

11:04 20/5/2017 - Πηγή: iPop

Στο Eurogroup της Δευτέρας στρέφεται η προσοχή της κυβέρνησης. Η ελληνική πλευρά αναμένει μία συνολική συμφωνία σχετικά με την β’ αξιολόγηση, καθώς το ζήτημα του χρέους.

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων δράσεων από την ελληνική Βουλή είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανάψουν το πράσινο «φως» για να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του προγράμματος.

Με ερωτηματικά παραμένει

η επίτευξη συναίνεσης όσο αφορά την βιωσιμότητα του χρέους, καθώς αν και συγκλίνουν οι Ευρωπαίοι – ΔΝΤ, υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών οι οποίες εξακολουθούν να δημιουργούν εμπόδια στην τελική συμφωνία.

Παράλληλα όσον αφορά το Eurogroup, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Moscovici, έκανε έκκληση προς όλες τις πλευρές να συνεργαστούν με σκοπό να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία.

Ο ίδιος τόνισε πως είναι ώρα να ανοίξει ένα καινούργιο και αισιόδοξο κεφάλαιο για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν δύσκολο για την ελληνική Κυβέρνηση και τη Βουλή να λάβουν αυτές τις αποφάσεις οι οποίες μας φέρνουν ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Επίσης η επικεφαλής του ΔΝΤ, Lagarde, στην ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, διευκρίνισε πως δεν έχει προκύψει ακόμη τελική συμφωνία, ενώ τόνισε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής «FAZ» υπάρχουν επιφυλάξεις σχετικά με την επίτευξη συνολικής συμφωνίας:

Πίσω από τις διαφορές κρύβονται τα διαφορετικά σενάρια για την εξέλιξη του ελληνικού χρέους ως το 2060, καθώς τα πάντα εξαρτώνται από την πορεία του πρωτογενούς πλεονάσματος και της οικονομικής ανάπτυξης

Να αναφερθεί ότι η συνεδρίαση του Eurogroup θα ξεκινήσει στις 15.00 ώρα Βρυξελλών (16.00 ώρα Ελλάδος).

The post Στο Εurogroup της Δευτέρας στρέφεται η προσοχή της Κυβέρνησης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα