Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν ετοιμάζουμε ελάφρυνση του χρέους

22:41 4/5/2017 - Πηγή: iPop

Στη διάψευση του δημοσιεύματος της Handelsblatt σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές της Ελλάδας ετοιμάζουν πρόταση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προχώρησε το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Η απόφαση για το εάν χρειάζεται ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, θα ληφθεί το 2018», επισημαίνει το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, το οποίο υπογραμμίζει παράλληλα πως καμία ελάφρυνση δεν ετοιμάζεται.

Όσον

αφορά σε πιθανά μέτρα για το χρέος, καταλήξαμε σε μία ξεκάθαρη συμφωνία στο ανακοινωθέν του Eurogroup, τον Μάιο του 2016. Σύμφωνα με αυτήν, μετά από την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, θα εξεταστεί κατά πόσο μέτρα για το χρέος είναι αναγκαία

Το Βερολίνο, σύμφωνα με το Reuters επανέλαβε για ακόμα μια φορά την ανάγκη εφαρμογής μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Αθήνας, λέγοντας πως μ’ αυτό τον τρόπο θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Τι ανέφερε το δημοσίευμα της Handelsblatt;

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, την πρόταση ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ετοιμάζουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το κεντρικό στοιχείο της εν λόγω πρότασης είναι η ανταλλαγή του χρέους: Ο ESM θ’ αγοράσει δάνεια ύψους 13 δισ. του ΔΝΤ προς την Ελλάδα, τα οποία λήγουν το 2019 ή και αργότερα, χρησιμοποιώντας αναξιοποίητα κεφάλαια από το ελληνικό πρόγραμμα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, ο ESM να προσφέρει χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερες περιόδους αποπληρωμής, βοηθώντας σημαντικά την Αθήνα.

Photo: AP

The post Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Δεν ετοιμάζουμε ελάφρυνση του χρέους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα