Εξαφάνιση Έλληνα πρέσβη: Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. μεταβαίνει στη Βραζιλία- Ο ρόλος της συζύγου του πρέσβη

15:47 30/12/2016 - Πηγή: iPop

Εκτάκτως μεταβαίνει στη Βραζιλία κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω απ’ τις οποίες εξαφανίστηκε ο Έλληνας πρέσβης.

Την μετάβαση του αστυνομικού κλιμακίου στη Βραζιλία έκανε γνωστή ο Γιάννης Αμανατίδης, υφυπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον Real FM.

«Μεταβαίνει κλιμάκιο από την ελληνική αστυνομία έτσι ώστε να γίνει περαιτέρω διερεύνηση των συνθηκών της εξαφάνισης του Έλληνα πρέσβη», είπε συγκεκριμένα ο κ. Αμανατίδης.

Ο

ίδιος συμπλήρωσε πως δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα εάν η σορός που βρέθηκε απανθρακωμένη στο όχημα που εντοπίστηκε καμένο στη Βραζιλία ανήκει στον πρέσβη. «Περιμένουμε τα αποτελέσματα από το νοσοκομείο που έχει μεταφερθεί».

Πρόσθεσε πως υπάρχει άριστη συνεργασία με τις Αρχές με στόχο να γίνει επίσπευση της ταυτοποίησης της σορού. «Τις επόμενες ώρες πιστεύουμε ότι θα έχουμε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Ο πρέσβης δέχθηκε απειλές; Ο κ. Αμανατίδης είπε πως «από όσο γνωρίζουμε όχι, εγώ από όσο γνωρίζω δεν έχει πέσει στην αντίληψη μας κάτι τέτοιο».

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα έγινε γνωστό πως εντοπίστηκε στην περιοχή Nova Iguacu της πόλης του Ρίο ένα καμένο όχημα, το οποίο αποδείχθηκε πως ήταν εκείνο που είχε νοικιαστεί πριν από μέρες απ’ τον Έλληνα πρέσβη. Όμως, η σορός που βρέθηκε απανθρακωμένη μέσα στο όχημα δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Πλέον, αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση αλλά και η πλήρης διερεύνηση του συμβάντος προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με βραζιλιάνικα με ΜΜΕ οι Αρχές βλέπουν «έγκλημα πάθους», πίσω απ’ την εξαφάνιση και υποτιθέμενη δολοφονία του Έλληνα πρέσβη. Οι πληροφορίες θέλουν να βρέθηκε αίμα του κ. Αμοιρίδη στον καναπέ του σπιτιού όπου έκαναν διακοπές και εικάζεται ότι ο ίδιος μεταφέρθηκε νεκρός στο λευκό αυτοκίνητο που κάηκε. Η σύζυγός του φέρεται να πέρασε μάλιστα σήμερα το κατώφλι του αστυνομικού τμήματος, ενώ πριν από κάποιες ώρες είχε προσαχθεί κι ένας αστυνομικός, με τον οποίο η γυναίκα φαίνεται να έχει εξωσυζυγική σχέση. Οι εν λόγω πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως.

The post Εξαφάνιση Έλληνα πρέσβη: Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. μεταβαίνει στη Βραζιλία- Ο ρόλος της συζύγου του πρέσβη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα