Ο Πούτιν δεν έδωσε «πράσινο φως» για την απέλαση των Αμερικανών διπλωματών

14:46 30/12/2016 - Πηγή: iPop

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έδωσε «πράσινο φως» για την απέλαση των Αμερικανών διπλωματών ως αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Ρωσία, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press.

Η συγκεκριμένη κίνηση του Ρώσου Προέδρου ερμηνεύεται ως μια πιθανή προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα ανάμεσα στις δύο χώρες, λίγο πριν την αλλαγή

της σκυτάλης στον Λευκό Οίκο.

BREAKING: President Vladimir Putin says Russia won't be expelling US diplomats in response to a new round of US sanctions.

— The Associated Press (@AP) December 30, 2016

Ο Ρώσος Πρόεδρος αποφάσισε να μην απαντήσει στις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ εις βάρος της Ρωσίας με απέλαση 35 Αμερικανών διπλωματών, όπως είχε προτείνει νωρίτερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Αντιθέτως, ο Βλ. Πούτιν τόνισε σε δηλώσεις του ότι πρόκειται να εξετάσει τις κινήσεις του Ντ. Τραμπ αφού αναλάβει τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο και στην συνέχεια θα αποφασίσει για την στάση που κρατήσει η Μόσχα απέναντι στην Ουάσινγκτον.

Τι είχε προηγηθεί;

Χθες, Πέμπτη, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή για απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών ως αντίποινα για την προσπάθεια της Ρωσίας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικάνικων εκλογών. Εκτός της απέλασης των Ρώσων διπλωματών, ο Μπ. Ομπάμα επέβαλε κυρώσεις σε μέλη ρωσικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών κι έδωσε εντολή να κλείσουν δύο ρωσικές ενώσεις στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα η πλήρης αναφορά του FBI που αποδεικνύει ότι η Ρωσία μέσω κυβερνοεπιθέσεων επιχείρησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας με εισήγησή του πρότεινε η Ρωσία ν’ απαντήσει στις κυρώσεις με «το ίδιο νόμισμα», δηλαδή με την απέλαση 35 Αμερικανών διπλωματών.

Η πρόταση δεν έγινε απ’ τον Βλ. Πούτιν, ο οποίος φαίνεται πως επιθυμεί να ηρεμήσει το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες και να μελετήσει προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις του.

The post Ο Πούτιν δεν έδωσε «πράσινο φως» για την απέλαση των Αμερικανών διπλωματών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα