Κοινό μέτωπο Αθήνας- Λευκωσίας για το Κυπριακό. Τι αποφάσισαν Τσίπρας- Αναστασιάδης;

15:24 30/12/2016 - Πηγή: iPop

Κοινό μέτωπο Αθήνας- Λευκωσίας για το Κυπριακό, αποφασίστηκε κατά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Αναστασιάδη νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, οι δύο ηγέτες έλαβαν συγκεκριμένες αποφάσεις, οι οποίες θα προωθηθούν μέσα από συγκεκριμένες δράσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η

συνάντηση χαρακτηρίστηκε απ’ τον κ. Χριστοδουλίδη ως «ουσιαστική, δημιουργική και άκρως εποικοδομητική». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ήταν απόλυτη η συναντίληψη, τόσο για θέματα ουσίας, όσο και για θέματα διαδικασίας. «Η διαβούλευση θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα».

Στόχος και των δύο πλευρών, σύμφωνα με τον κ. Χριστοδουλίδη, είναι ο τερματισμός της κατοχής και η επανένωση της Κύπρου σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος χωρίς ξένες εγγυήσεις και στρατούς κατοχής.

Ποιες θα είναι οι κοινές δράσεις που θα διενεργηθούν;Οι δύο ηγέτες θα έχουν επαφές με τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.Ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα έχει επαφές στη Νέα Υόρκη, αλλά και ο Κύπριος ΥΠΕΞ στην Ε.Ε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου σημείωσε ότι «ακριβώς για να προωθηθούν αυτές οι πολύ συγκεκριμένες αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης».

Σχετικά, τέλος, με τη συνάντηση των κ.κ. Τσίπρα και Ερντογάν, ο ίδιος απάντησε πως «δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή κάποια ημερομηνία για μία τέτοια συνάντηση. Αναμένουμε».

Θυμίζουμε ότι οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη θα συνεχιστούν στις 9-11 Ιανουαρίου και η διάσκεψη με την συμμετοχή της Αθήνας θα γίνει στις 12 του μήνα. Η Ελλάδα θα συμμετέχει ως εγγυήτρια δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας με βάση την Συνθήκη του 1960.

The post Κοινό μέτωπο Αθήνας- Λευκωσίας για το Κυπριακό. Τι αποφάσισαν Τσίπρας- Αναστασιάδης; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα