Έτσι θα επιτευχθεί η άρση των capital controls

19:49 15/5/2017 - Πηγή: iPop

Τον οδικό χάρτη για τη σταδιακή άρση των capital controls παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών. Η ανακοίνωση περιλαμβάνει ένα αρχείο PDF, όπου περιγράφεται αναλυτικά το πώς θα επιτευχθεί η σταδιακή χαλάρωση και άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Όπως σημειώνει το ΥΠΟΙΚ, μετά τα μέτρα χαλάρωσης τα οποία έχουν ήδη εφαρμοστεί, αλλά και έπειτα απ’ τις πρόσφατες θετικές οικονομικές εξελίξεις, προς ενημέρωση του κοινού, οι ελληνικές Αρχές δίνουν

στη δημοσιότητα τον οδικό χάρτη για την περαιτέρω σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων με στόχο την πλήρη άρση τους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη χρηματοπιστωτική και μακροοικονομική σταθερότητα.

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει πως ο οδικός χάρτης συντάχθηκε σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και είναι ένα μη δεσμευτικό από νομικής άποψης κείμενο, το οποίο αποτυπώνει τη στρατηγική των αρμοδίων αρχών.

Τα επόμενα βήματα πρόκειται για γίνουν το συντομότερο δυνατό προκειμένου να χαλαρώσουν και τελικά να αρθούν οι περιορισμοί στην ανάληψη μετρητών και τη μεταφορά κεφαλαίων.

Η υλοποίηση των βημάτων χαλάρωσης, όπως εξηγεί το Υπουργείο, προβλέπεται να είναι σταδιακή, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στο οικονομικό περιβάλλον και κλίμα, ενώ η αλληλουχία των ενεργειών δεν είναι χρονικά οριοθετημένη – δεν υπάρχουν χρονικά όρια ως προς τη διάρκεια κάθε σταδίου.

Δείτε εδώ ολόκληρο τον οδικό χάρτη που παρουσίασε το ΥΠΟΙΚ.

The post Έτσι θα επιτευχθεί η άρση των capital controls appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα