Αποβολή Κασιδιάρη: Τον λόγο έχει η Ολομέλεια της Βουλής για τα μέτρα που θα επιβληθούν

19:29 15/5/2017 - Πηγή: iPop

Τον λόγο έχει η Ολομέλεια της Βουλής για τα μέτρα που θα επιβληθούν στον Ηλία Κασιδιάρη μετά την αποβολή του ιδίου κι άλλων μελών της Χρυσής Αυγής κατά τις συνεδριάσεις των τεσσάρων κοινοβουλευτικών επιτροπών, οι οποίες εξετάζουν το πολυνομοσχέδιο.

Η Ολομέλεια

καλείται πλέον ν’ αποφασίσει για τα μέτρα τα οποία θα επιβληθούν στον Ηλία Κασιδιάρη κι ενδεχομένως και σ’ άλλα μέλη της ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

Η απόφαση που ελήφθη σήμερα για την αποβολή του Η. Κασιδιάρη κι άλλων μελών του κόμματός του αφορά ακόμα την περικοπή του ενός δεύτερου της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης του Ηλία Κασιδιάρη και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ζήτημα πρόκειται να συζητηθεί στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και ενδεχομένως να υπάρξει κάποια εισήγηση προς την Ολομέλεια.

Η Ολομέλεια την Τετάρτη θα κληθεί ν’ αποφασίσει αν θα αποβληθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι άλλοι βουλευτές της ΧΑ από τις συνεδριάσεις επί του νομοσχεδίου. Το επικρατέστερο σενάριο θεωρείται η απόφαση αποβολής από την Ολομέλεια να αφορά μόνον τον κ. Κασιδιάρη. Τότε, ο ίδιος θα θεωρηθεί απών και δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου.

Η ΚΟ της Χρυσής Αυγής κατέθεσε ένσταση επί της μομφής που επιβλήθηκε σε βάρος της από τις τέσσερις κοινοβουλευτικές επιτροπές, ζήτησε την ανάκληση της απόφασης και δήλωσε ότι αποτελεί λόγο ακύρωσης όλης της διαδικασίας.

Τι προκάλεσε την αποβολή του Ηλία Κασιδιάρη;

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Ηλία Κασιδιάρη επί του νομοσχεδίου πέρασε από μπροστά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, με αποτέλεσμα να ξεσπάει ο Χρυσαυγίτης βουλευτής και να ξεκινήσει ένα ακόμα αδιανόητο περιστατικό μέσα στην αίθουσα της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ηλίας Κασιδιάρης με έντονο ύφος προκάλεσε τον Νίκο Δένδια λέγοντάς του «δεν βλέπεις ότι μιλάω;» και αμέσως ξεσηκώθηκε πανδαιμόνιο με τους βουλευτές της Χ.Α. να απειλούν και να φωνάζουν.

Βουλευτές των υπόλοιπων παρατάξεων κινήθηκαν προς το μέρος της Χ.Α., ενώ ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας καλούσε την αστυνομική φρουρά να επέμβει και ανακοίνωσε στο βουλέυτή της ΧΑ ότι αποβάλλεται από την αίθουσα με τον Κασιδιάρη να απειλεί και να εκτοξεύει νερά.

Photo: ©INTIMEnews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

The post Αποβολή Κασιδιάρη: Τον λόγο έχει η Ολομέλεια της Βουλής για τα μέτρα που θα επιβληθούν appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αποβολή Κασιδιάρη, Ολομέλεια, Βουλής,apovoli kasidiari, olomeleia, voulis