Τσακαλώτος: 4,9 δις τα μέτρα, 7,6 δις τα αντίμετρα

18:04 15/5/2017 - Πηγή: iPop

Μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με το πόσο κοστίζουν τελικά τα μέτρα της συμφωνίας που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προχώρησε σε διευκρινίσεις απ’ το βήμα της Βουλής.

Όπως τόνισε ο ίδιος, τα μέτρα σωρευτικά από το 2018 έως το 2021 είναι 4,9 δισ. ευρώ, ενώ τα αντίμετρα 7,6 δισ. ευρώ.

«Έχω πει ότι υπάρχουν μέτρα που

δεν θα τα παίρναμε», σημείωσε ο κ.Τσακαλώτος, επαναλαμβάνοντας πως «θέλαμε μια συμφωνία που κάνει συμβιβασμούς αλλά ανοίγει και δρόμους, με τις συλλογικές συμβάσεις, με τη δημιουργία σύγχρονου κοινωνικού κράτους και για επενδύσεις.
Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η συμφωνία για το χρέος που μπορεί να πάει και λίγο πιο πέρα από τις 22 Μαΐου».

Ο Υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως δεν είναι η αρχή ενός success story, «αλλά είναι οι παρεμβάσεις που μπορεί να υποστηριχθούν για να αλλάξει σελίδα η χώρα.».

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, τότε τα μέτρα δεν θα εφαρμοστούν. «Με το που θα πει το ΔΝΤ ότι δεν μπαίνει στο πρόγραμμα, δεν υπάρχουν μέτρα».

Οι ίδιες πηγές, μιλώντας για τη συνάντηση Τσίπρα- Lagarde στο Πεκίνο, δήλωσαν ότι «το ΔΝΤ διαμήνυσε με καθαρό τρόπο ότι αν δεν πάρει αυτό που θέλει θα αποχωρήσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθεί να μεταθέσει το θέμα για μετά τις γερμανικές εκλογές».

The post Τσακαλώτος: 4,9 δις τα μέτρα, 7,6 δις τα αντίμετρα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα