Ερευνώνται τα αίτια της τραγωδίας με τρεις νεκρούς στο Άδενδρο

08:31 15/5/2017 - Πηγή: iPop

Μέχρι την Παρασκευή αναμένουμε το πρώτο πόρισμα για την τραγωδία στο Άδενδρο, όπου έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα μετά τον εκτροχιασμό τρένου, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα- Θεσσαλονίκη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, κ. Πετράκης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε πως υπάρχουν όλες οι εκδοχές στο τραπέζι σχετικά με το δυστύχημα με τρεις νεκρούς.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η εμπειρία από ανάλογα

σιδηροδρομικά δυστυχήματα στο εξωτερικό «δείχνει ότι το Σάββατο το βράδυ μπορεί να υπήρξε μια αρνητική συγκυρία πολλών παραγόντων, παράγοντες που αν επενεργούσαν μόνοι τους ήταν απίθανο να προκαλούσαν το δυστύχημα».

Ο κ. Πετράκης υπογράμμισε πως οι αρμόδιες Αρχές προσπαθούν να βρουν τις αιτίες και αναλύουν την κατάσταση.

Ο ίδιος γνωστοποίησε πως ο ΟΣΕ εξετάζει το σενάριο να τοποθετήσει κάμερες σε σταθερά σημεία των σιδηροδρομικών γραμμών και στις μηχανές των αμαξοστοιχιών, με στόχο την εποπτεία της συμπεριφοράς του συστήματος. «Ωστόσο, η τοποθέτηση καμερών θέλει πολλή μελέτη, θέλει εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και το κόστος είναι μεγάλο».

Το πρώτο πόρισμα της επιτροπής που συστάθηκε για την έρευνα της τραγωδίας αναμένεται μέχρι την Παρασκευή. Η γραμμή Αθήνας- Θεσσαλονίκης πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα σ’ εκείνο το σημείο ήταν πολύ καλά συντηρημένη, διαθέτει περίφραξη και οι πρώτες εικασίες αναφέρουν πως είτε υπήρξε κάποιο εμπόδιο, είτε αστοχία υλικού.

The post Ερευνώνται τα αίτια της τραγωδίας με τρεις νεκρούς στο Άδενδρο appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα