Επτά τρόποι να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου

18:08 4/11/2016 - Πηγή: iPop

Όλοι φοβόμαστε κάτι! Μπορεί να είναι το σκοτάδι, ένας θάνατος ή η διάλυση μιας σχέσης! Υπάρχει στη ζωή μας ή απλά φοβόμαστε ότι θα γίνει; Τι κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε;

Για να ξεκινήσουμε να απαντάμε στα ερωτήματα, θα πρέπει πρώτα να δούμε τι είναι ο φόβος.

Ο φόβος είναι το συναίσθημα που προκαλείται απ’ την συνειδητοποίηση ενός κινδύνου- πραγματικού ή πλασματικού- ή απειλής. Ο φόβος έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του αμυντικού μηχανισμού του οργανισμού μας.

Πώς, λοιπόν, μπορείς να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου;

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας, Ευτυχία Μανωλαράκη, μας

δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας:

Θυμήσου ότι μπορεί οι σκέψεις σου να είναι τρομακτικές αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος αυτή τη στιγμήΚατάλαβε ότι αυτό που βιώνεις είναι μια υπερβολική αντίδραση που ξεκινάει απ’ το άγχος σουΜην προσπαθήσεις να καταπιέσεις τις σκέψεις σου. Όσο πιο πρόθυμος είσαι να τα αντιμετωπίσεις τόσο πιο εύκολα θα μειωθεί ο φόβος σουΣταμάτησε τις υποθετικές σκέψεις. «Αν γίνει αυτό…». Προσπάθησε να μείνεις στο παρόν και να μην υποθέτεις τι θα συμβείΜείνε στο τώρα. Αντί να αγχώνεσαι για το τι μπορεί να γίνει, επικεντρώσου στο τι μπορείς να κάνεις τώραΠαρατήρησε ότι όταν δεν σκέφτεσαι τις φοβίες σου, το άγχος σου μειώνεταιΌταν ο φόβος σου συμβεί, προσπάθησε να τον αποδεχτείς. Μην το βάλεις κάτω απ’ το χαλί. Αν δώσεις βάση στο τι συμβαίνει και πώς αισθάνεσαι, θα μπορέσεις να το αντιμετωπίσεις ψύχραιμα.

Γι’ αυτό, λοιπόν, σταμάτα να αγχώνεσαι με το παραμικρό και να κάνεις αρνητικές σκέψεις, σκεφτόμενος το τι θα γίνει στο μέλλον ή σε υποθετικές καταστάσεις που πλάθεις μόνος σου.

Ζήσε το τώρα και όταν έρθει ο φόβος, θα ξέρεις πώς θα τον αντιμετωπίσεις.

Μανωλαράκη Ευτυχία

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Μητροπόλεως 96

Τηλ: 2310250634

[email protected]

The post Επτά τρόποι να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα