Αυστηρό μήνυμα Γερμανίας στη Βρετανία: Μην καθυστερείτε το Brexit

16:08 4/11/2016 - Πηγή: iPop

Το δικό της αυστηρό μήνυμα στη Γερμανία να μην καθυστερήσει άλλο την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το Brexit έστειλε στη Βρετανία ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, αμέσως μετά την απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου της Αγγλίας και της Ουαλίας η οποία φέρεται να περιπλέκει την υπόθεση.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, μετά τη συνάντησή του με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπόρις Τζόνσον, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο την Παρασκευή τόνισε:

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι συνομιλίες θα αρχίσουν σύντομα,

μολονότι το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ της συμμετοχής του βρετανικού κοινοβουλίου στη διαδικασία. Περαιτέρω καθυστερήσεις δεν συμφέρουν κανέναν

Παράλληλα, ο Μπ.Τζόνσον εκτίμησε, πως η απόφαση του δικαστηρίου δεν πρόκειται αναμένεται να τροποποιήσει το χρονοδιάγραμμα της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit.

Επίσης, ανέφερε ότι «η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αποβεί κέρδος και για τις δύο πλευρές».

Θυμίζουμε, πως η Τερέζα Μέι επισημαίνει, πως είναι βέβαιη, για το ότι η χώρα της θα κερδίσει την έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα όσα είπε η Τερέζα Μέι:

Σίγουρη πως θα κερδίσει την έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας η Τ. Μέι

The post Αυστηρό μήνυμα Γερμανίας στη Βρετανία: Μην καθυστερείτε το Brexit appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα