Προς την τελική ευθεία η ανακοίνωση του ανασχηματισμού- Άρχισαν τα τηλεφωνήματα

15:16 4/11/2016 - Πηγή: iPop

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα του νέου κυβερνητικού σχήματος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ήδη τα στελέχη της Κυβέρνησης και ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα τους υπουργούς που μένουν ή φεύγουν.

Ενώ τα ελληνικά Μέσα επισημαίνουν, πως ο ανασχηματισμός είναι θέμα ωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters ο ανασχηματισμός αναμένεται μέχρι το Σάββατο. Το σχετικό άρθρο σημειώνει, πως η εν λόγω

κίνηση του Πρωθυπουργού έχει ως στόχο την επίσπευση της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη ξεκινήσει τις τηλεφωνικές συνομιλίες με πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου τα οποία είτε αναβαθμίζονται είτε αλλάζουν θέση στην Κυβέρνηση. Παράλληλα, βέβαια, εκκρεμεί η υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας των Προεδρικών Διαταγμάτων για τις αλλαγές στα χαρτοφυλάκια.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες εξαιρετικά πιθανό φέρεται να είναι το ενδεχόμενο να «σπάσει» το Οικονομίας και παράλληλα να αναβαθμιστεί ο σημερινός υφυπουργός με αρμοδιότητα το ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε υπουργό.

Όπως έχει γίνει γνωστό από Κυβερνητικές πηγές τα τηλεφωνήματα του Πρωθυπουργού, του Γιάννη Δραγασάκη, όπως και του Αλέκου Φλαμπουράρη ξεκίνησαν λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο Πρωθυπουργός επιθυμεί, όπως έχει εξηγήσει, να σχηματίσει μία Κυβέρνηση στην οποία θα φιγουράρουν κυρίως άτομα σαράντα ετών.

Ο Αλέξης Τσίπρας στόχο έχει να επιχειρήσει να διορθώσει τις «ανορθογραφίες» που υπάρχουν στο κυβερνητικό σχήμα και παράλληλα να κάνει ανοίγματα σε άλλους χώρους, αλλά και να στείλει μήνυμα ότι παραμένει κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό.

Σημειώνεται, πως αμετακίνητοι στις θέσεις τους φέρεται πως παραμένουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γιάννης Δραγασάκης στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, ο Νίκος Κοτζιας στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Ανδρέας Ξανθός στο υπουργείο Υγείας αλλά και ο Χρ. Σπίρτζης.

Ποιος θα είναι ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος;

Νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, φέρεται να αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ενώ τον ίδιο δρόμο με τον Σκουρλέτη, ο οποίος ακούγεται ότι χάνει την υπουργική καρέκλα, πιθανό θεωρείται πως θα ακολουθήσουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου αλλά όπως και ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

Στην Κυβέρνηση φέρεται ότι εισέρχονται, ο Φώτης Κουβέλης και η Λούκα Κατσέλη η οποία να θυμίσουμε ότι δήλωσε παραίτηση από την Τράπεζα της Ελλάδος την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης τα υπόλοιπα ονόματα του ανασχηματισμού:

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό ξεκίνησε

The post Προς την τελική ευθεία η ανακοίνωση του ανασχηματισμού- Άρχισαν τα τηλεφωνήματα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα