Επίσημη εντολή στις αεροπορικές εταιρείες για «μπλόκο» στην επιβίβαση πολιτών μετά το διάταγμα Trump

12:09 29/1/2017 - Πηγή: iPop

Σε επίσημη εφαρμογή μπαίνει το διάταγμα του Donald Trump για την απαγόρευση εισόδου πολιτών στις ΗΠΑ από επτά μουσουλμανικές χώρες αλλά και αναστολή του προγράμματος υποδοχής προσφύγων.

Όπως έγινε γνωστό, ήδη οι αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες λειτουργούν στο αεροδρόμιο του Καΐρου στην Αίγυπτο έλαβαν την Κυριακή επίσημη εντολή για να απαγορεύουν

στους κατόχους αμερικανικής μεταναστευτικής βίζας από επτά μουσουλμανικές χώρες να επιβιβάζονται σε πτήσεις προς ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε αξιωματούχος της EgyptAir.

Ο ίδιος αξιωματούχος συμπλήρωσε ότι θα μπορούν να επιβιβάζονται στις πτήσεις οι κάτοχοι πράσινης κάρτας από το Σουδάν, την Υεμένη, το Ιράν, το Ιράν, τη Συρία, τη Σομαλία και τη Λιβύη, αλλά και οι κάτοχοι διπλωματικών διαβατηρίων και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο απαγορεύτηκε η επιβίβαση πέντε πολιτών από το Ιράκ και ενός από την Υεμένη σε πτήση της EgyptAir για Νέα Υόρκη.

«Δώρο στους εξτρεμιστές το διάταγμα Trump»

Την Κυριακή ο Ιρανός ΥΠΕΞ σχολίασε ότι το διάταγμα Trump είναι «μεγάλο δώρο στους εξτρεμιστές».

Αυτή η συλλογική διάκριση βοηθά τους τρομοκράτες να στρατολογούν βαθαίνοντας έτσι το ρήγμα που δημιουργήθηκε από εξτρεμιστές δημαγωγούς, ενώ η διεθνής κοινότητα έχει ανάγκη τον διάλογο και τη συνεργασία για να αντιμετωπίσει στις ρίζες τους τη βία και τον εξτρεμισμό, κυρίως στη Μέση Ανατολή

Με δικαστική απόφαση απαγορεύονται οι απελάσεις ταξιδιωτών με έγκυρη βίζα

Μετά το διάταγμα του Trump για απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες, αλλά και την κράτηση δύο Ιρακινών στο αεροδρόμιο JF Kennedy της Νέας Υόρκης παρόλο που είχαν έγκυρη βίζα, διατάχθηκε κατεπείγουσα δικαστική εντολή με την οποία αναστέλλεται η δυνατότητα των Αρχών να προχωρούν στην απέλαση ατόμων οι οποίοι έχουν φθάσει στις ΗΠΑ έχοντας έγκυρη βίζα.

Η απόφαση εκδόθηκε από ομοσπονδιακή δικαστή του Brooklyn.

Ειδικότερα, η Πρόεδρος του περιφερειακού δικαστηρίου της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης προχώρησε στην εν λόγω απόφαση μετά από συνεδρίαση που έγινε για το διάταγμα του Donald Trump για απαγόρευση εισόδου στην χώρα και αναστολή του προγράμματος υποδοχής προσφύγων.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών, η εντολή φέρεται να έχει αντίκτυπο σε τουλάχιστον 100-200 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν συλληφθεί σε αμερικανικά αεροδρόμια ή βρίσκονται σε πτήσεις προς ΗΠΑ.

Θα σεβαστεί την δικαστική απόφαση το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας

Ότι θα «συμμορφωθεί στις δικαστικές αποφάσεις», ανακοίνωσε την Κυριακή το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, προσθέτοντας, ωστόσο ότι συνεχίζει να ισχύει η εκτελεστική δράση του διατάγματος του Trump για τους περιορισμούς εισόδου πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες.

Photo: Stephen Crowley/The New York Times

The post Επίσημη εντολή στις αεροπορικές εταιρείες για «μπλόκο» στην επιβίβαση πολιτών μετά το διάταγμα Trump appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα