Μητσοτάκης: Ξαναζούμε μέρες του 2015 – Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση επανέρχεται το Grexit

11:59 29/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Κώδωνα κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση προειδοποιώντας την για άμεσο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, τονίζοντας πως είναι αναγκαία προϋπόθεση για να εξασφαλίσουμε ότι τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο δεν θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με νέο πιστωτικό γεγονός.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Μακεδονία», ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως ξαναζούμε μέρες του 2015 και πως αν δεν κλείσει η αξιολόγηση,

που θα έπρεπε να έχει κλείσει από πέρυσι το Φεβρουάριο, και δεν εξασφαλίσουμε την προβλεπόμενη χρηματοδότηση, στις αρχές Ιουλίου, το σενάριο του Grexit θα επανέλθει με μαθηματική ακρίβεια.

«Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση, με άγνοια κινδύνου και δίχως συναίσθηση εθνικής ευθύνης, παίζει με τη φωτιά. Η ανικανότητα της κυβέρνησης δίνει δικαίωμα στις πιο ακραίες φωνές της Ευρώπης να επαναφέρουν την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ως την ενδεικνυόμενη λύση», υπογραμμίζει.

Επιπλέον, ο κ.Μητσοτάκης απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να συστρατευτούν με τη ΝΔ στη μεγάλη εθνική προσπάθεια επανεκκίνησης της χώρας.

«Από εδώ και πέρα, «όσοι πιστοί προσέλθετε». Δίχως περιχαρακώσεις και αποκλεισμούς. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές – ιδιαίτερα σε πολίτες που δεν μας ψήφισαν στο παρελθόν. Τους έχουμε ανάγκη στη μεγάλη εθνική προσπάθεια για την επανεκκίνηση της χώρας. Θα συνεργαστούμε με όλους, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε τη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, αλλά και τιμητικό ότι προσέρχονται σε εμάς μαζικά και με ενθουσιασμό νέα μέλη από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δεσμεύομαι ότι εμείς δεν θα προδώσουμε τις προσδοκίες τους» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπληρώνει πως «η πολιτική αλλαγή είναι αίτημα της κοινωνίας που είναι πλέον απέναντι στον λαϊκισμό, το ψέμα και την ανικανότητα της κυβέρνησης«.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει ότι δικός του στόχος είναι οι πολίτες, όχι μόνο να καταψηφίζουν την κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα να δώσουν τη θετική τους ψήφο στη Νέα Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα