Akinci: Θα βοηθήσει την Κύπρο η παραμονή ενός λογικού αριθμού Τούρκων στρατιωτών

10:37 29/1/2017 - Πηγή: iPop

Το χάσμα το οποίο υπάρχει ανάμεσα στην ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού εκφράστηκε για ακόμα μια φορά κατά τη συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο Mustafa Akinci στο CNN.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης σημείωσε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν επιθυμεί ένα σύστημα ασφάλειας και εγγυήσεων στην Κύπρο με το οποίο θα αισθάνεται ασφαλής μόνο η μία πλευρά. «Η τουρκοκυπριακή πλευρά και η Τουρκία είναι ανοικτές να συζητήσουν προσαρμογή

της δομής του 1960 στο 2017».

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι θα βοηθήσει την Κύπρο η παραμονή ενός λογικού αριθμού Τούρκων στρατιωτών, συνδέοντας την παραμονή του στρατού με τη συμφωνία συμμαχίας, «την οποία θα συνομολογήσουν Ελλάδα, Τουρκία και Κυπριακή Δημοκρατία, με στόχο την ασφάλεια έναντι εξωτερικού κινδύνου».

Όσον αφορά το περιουσιακό, ο M. Akinci υπογράμμισε ότι εάν υπάρξει λύση, τότε θα δημιουργηθεί μια επιτροπή με τη συμμετοχή ίσου αριθμού Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων και εάν χρειαστεί και ξένων ειδικών.

Για τους χάρτες οι οποίοι κατατέθηκαν στη Γενεύη σχολίασε ότι για να ισχύσουν, πρέπει να έχουν συμφωνηθεί όλα τα άλλα ζητήματα.

The post Akinci: Θα βοηθήσει την Κύπρο η παραμονή ενός λογικού αριθμού Τούρκων στρατιωτών appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα