«Επιχείρηση Χρυσή Σφαίρα»: Αυτή είναι η επίσημη ημερομηνία για την τελετή στέψης του Καρόλου – Ποια είναι τα σχέδια και οι αλλαγές για τον νέο βασιλιά;

11:15 12/10/2022 - Πηγή: iPop

Αλλαγές σχεδίων για την βασιλική οικογένεια! Αναφέρομαι, φυσικά, στη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’, η οποία άλλαξε ημερομηνία! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το παλάτι ανακοίνωσε πως η τελετή στέψης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 στο Αββαείο του Westminster κι έχει στόχο να αντικατοπτρίζει τον σύγχρονο ρόλο της μοναρχίας.

Ο νέος μονάρχης θα στεφθεί επίσημα σε

μια περιορισμένη εκδοχή της παραδοσιακής τελετής που πραγματοποιείται από τον Αρχιεπίσκοπο του Canterbury στο Αββαείο του Westminster.

Η μοναρχία της Βρετανίας αντιμέτωπη με πρωτόγνωρα ποσοστά. Βασιλιάς ο Κάρολος αλλά για πόσο ακόμα;

Βασιλιάς Κάρολος – Τελετή στέψης: Ποιος είναι ο στόχος της μεγάλης ημέρας;

Ο Κάρολος θα χριστεί με ιερό λάδι, θα λάβει τη σφαίρα, το δαχτυλίδι της στέψης και το σκήπτρο, στη συνέχεια θα στεφθεί με το μεγαλοπρεπές στέμμα του Αγίου Εδουάρδου και θα ευλογηθεί κατά τη διάρκεια της τελετής. Η Καμίλα θα χριστεί επίσης με ιερό λάδι και θα στεφθεί ως Queen Consort, όπως ακριβώς συνέβη και με τη βασιλομήτωρ, η οποία στέφθηκε βασίλισσα το 1937.

Σε ανακοίνωσή του, το Παλάτι του Buckingham ανέφερε: «Η τελετή στέψης θα πραγματοποιηθεί στο Αββαείο του Westminster του Λονδίνου και θα διεξαχθεί από τον αρχιεπίσκοπο του Canterbury.

Κατά τη διάρκεια της τελετής θα δούμε την Αυτού Μεγαλειότητα βασιλιά Κάρολο Γ΄ να στέφεται και επίσημα βασιλιάς μαζί με τη βασιλική σύζυγο, Καμίλα. Η στέψη θα αντικατοπτρίζει τον ρόλο του μονάρχη σήμερα και θα κοιτάξει προς το μέλλον, ενώ θα έχει τις ρίζες του σε μακροχρόνιες παραδόσεις και επιδείξεις».

Οι ειδικοί του παλατιού είπαν ότι ενώ η στέψη θα περιλαμβάνει τα ίδια βασικά στοιχεία της παραδοσιακής τελετής που διατηρεί παρόμοια δομή για περισσότερα από 1.000 χρόνια, θα αναγνωρίσει το «πνεύμα της εποχής μας».

AP Photo/Alastair Grant

Βασιλιάς Κάρολος: Οι παραξενιές ενός «παραχαϊδεμένου πρίγκιπα» – Πρώην εργαζόμενοι αποκαλύπτουν τις πιο παράλογες απαιτήσεις του

Αναμένεται να είναι πολύ «μικρότερο και πιο απλό» από το τρίωρο θέαμα της στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ το 1953, όπως είπαν. Ωστόσο, δεν έγινε κανένα σχόλιο από το παλάτι σχετικά με τις αναφορές ότι ο Κάρολος επιθυμεί μια τελετή μίας ώρας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η τελετή στέψης της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ το 1953 διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες. Στην περίπτωση του Καρόλου, κάποιες ανεπιβεβαίωτες πηγές αναφέρουν ότι η λίστα των καλεσμένων είναι πιθανό να μειωθεί από 8.000 που ήταν το 1953 σε 2.000.

Τα σχέδια για την εκδήλωση είναι γνωστά με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Χρυσή Σφαίρα» και φέτος έχει σκοπό να συμβαδίσει με το κόστος ζωής των πολιτών της Μ. Βρετανίας προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια πιο βελτιωμένη, σύγχρονη μοναρχία.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο «Επιχείρηση Χρυσή Σφαίρα»: Αυτή είναι η επίσημη ημερομηνία για την τελετή στέψης του Καρόλου – Ποια είναι τα σχέδια και οι αλλαγές για τον νέο βασιλιά; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα