Επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Ελλάδα αποφάσισε η Γερμανία

15:17 12/1/2017 - Πηγή: iPop

Επαναπροώθηση των προσφύγων στην Ελλάδα αποφάσισε η Γερμανία την Πέμπτη. Βασισμένη στην Συνθήκη του Δουβλίνου η γερμανική Κυβέρνηση, αποφάσισε την επαναπροώθηση όσων έχουν ζητήσει άσυλο πίσω στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, κάλεσε την ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τους Πρόσφυγες και τους Μετανάστες

(BAMF) να θέσει σε εφαρμογή από τις 15 Μαρτίου την Ευρωπαϊκή Συνθήκη του Δουβλίνου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται ο έλεγχος της αίτησης για παροχή ασύλου από τη χώρα εισόδου των προσφύγων στην ΕΕ, κυρίως, βέβαια, στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε κάνει την πρόταση να τεθεί και πάλι σε ισχύ στις 8 Δεκεμβρίου η Συνθήκη του Δουβλίνου για όσους έχουν ζητήσει άσυλο και φτάνουν στην Ελλάδα παράτυπα, εξαιρώντας τους ασυνόδευτους ανηλίκους.

Αντίθετη με την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης είναι, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, η γερμανική οργάνωση υποστήριξης των μεταναστών Pro Asyl, η οποία τονίζει ότι αυτή η πράξη θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στις ικανότητες υποδοχής της Ελλάδας, οι οποίες ήδη είναι προβληματικές.

Η οργάνωση αναφέρθηκε και στα κέντρα υποδοχής της Ελλάδας, επισημαίνοντας, ότι βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση.

Τα κέντρα υποδοχής στην Ελλάδα είναι σε φριχτή κατάσταση. Οι αιτούντες άσυλο πρέπει να ζουν μέσα στο χιόνι, τον πάγο και τη λάσπη

Η DW, παράλληλα, παρουσιάζει όσα ζητούν οι Βρυξέλλες από την Αθήνα, τονίζοντας ότι χρειάζονται να τους εξασφαλίσουν ότι το μέρος που θα φιλοξενούνται οι πρόσφυγες καλύπτει όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Επιπλέον, η Κομισιόν, συσχετίζει την επανεργοποίηση του Κανονισμού του Δουβλίνου με την εφαρμογή της συμφωνίας του 2015, η οποία αφορούσε την κατανομή προσφύγων στις χώρες-μέλη της ΕΕ, εφόσον ήδη οι Βρυξέλλες είχαν ζητήσει τον διπλασιασμό των μετεγκαταστάσεων από 1.000 σε 2.000 πρόσφυγες το μήνα. Παρόλα αυτά, μέχρι τώρα οι χώρες της ΕΕ αποδέχτηκαν στο έδαφός τους 7.340 πρόσφυγες από την Ελλάδα και 2.650 από την Ιταλία.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκινά η μεταφορά των ασυνόδευτων ανηλίκων του Καλαί

The post Επαναπροωθήσεις προσφύγων στην Ελλάδα αποφάσισε η Γερμανία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα