Παρέμβαση Παυλόπουλου για το Κυπριακό- Όσα ανέφερε

14:17 12/1/2017 - Πηγή: iPop

Το δικό του μήνυμα για το Κυπριακό κι ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η Διάσκεψη της Γενεύης έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Σχολή Εθνικής Άμυνας την Πέμπτη, όπου και παραβρέθηκε εστίασε στο Κυπριακό και παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Χαρακτηριστικά, ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε: «κορυφαίος στόχος μας πρέπει να είναι πάντα η υπεράσπιση των Εθνικών μας Δικαίων, τα οποία θωρακίζονται επαρκέστατα από το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους».

Για
το Κυπριακό:

Εστιάζοντας στο Κυπριακό ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε «επιδιώκουμε, το συντομότερο δυνατό, την δίκαιη και βιώσιμη λύση του. Όμως η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι νοητή με περιορισμένη κυριαρχία, την οποία θα προκαλούσαν στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων. Τούτο είναι αντίθετο προς κάθε έννοια Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου».

Παράλληλα, δήλωσε ότι «δε θα δημιουργούσε ένα επικίνδυνο ως και καταστροφικό προηγούμενο για την κυριαρχία κάθε κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και όπως σημείωσε «σ’ αυτή τη γραμμή υπάρχει απόλυτη ταύτιση και συμπόρευση μεταξύ της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Ηγεσιών τους».

Για τα σύνορα της Ελλάδας αλλά και τις Τουρκικές αμφισβητήσεις ξεκαθαρίζοντας, πως τα Ελληνικά σύνορα είναι συγκεκριμένα, ενώ δήλωσε πως «η Συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να γίνεται απ’ όλους πλήρως σεβαστή» και πρόσθεσε «Κάθε αμφισβήτησή της, άμεση ή έμμεση, είναι αδιανόητη και αυτονοήτως απορριπτέα. Πολλώ μάλλον όταν οδηγεί σ’ αμφισβήτηση των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εστίασε για την στάση της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας υπογραμμίζοντας πως «καθίσταται σαφές ότι όσο επιμένει στην χρησιμοποίηση ονόματος, το οποίο πέραν της προκλητικής παραχάραξης της Ιστορίας αποπνέει αλυτρωτισμό, δεν έχει ευρωπαϊκή προοπτική. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο αποκλείει υποψήφια κράτη-μέλη τα οποία αμφισβητούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το status quo των συνόρων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

photo:Theodore Manolopoulos / SOOC

The post Παρέμβαση Παυλόπουλου για το Κυπριακό- Όσα ανέφερε appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα