Ένας τραυματίας αστυνομικός από επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία

07:36 10/11/2016 - Πηγή: iPop

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά μετά από επίθεση με χειροβομβίδα που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην γαλλική πρεσβεία.

Συγκεκριμένα, δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή πέταξαν την χειροβομβίδα έξω απ’ την γαλλική πρεσβεία. Στη συνέχεια η χειροβομβίδα εξερράγη στην είσοδο και ο ειδικός φρουρός τραυματίστηκε απ’ τα θραύσματα. Πλέον έχει μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο προκειμένου να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή αφού ανέπτυξαν ταχύτητα.

Αμέσως στο σημείο έφθασαν αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών

Μηχανισμών.

Η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ έκλεισε η Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα, από την οδό Σέκερη μέχρι τη Λεωφόρο Αμαλίας, και η οδός Ακαδημίας από την οδό Κανάρη μέχρι τη Βασ. Σοφίας. Οι δρόμοι πλέον έχουν ανοίξει και η κυκλοφορία των οχημάτων εκτελείται κανονικά.

Λόγω του σημείου της επίθεσης- απέναντι απ’ την Βουλή- προκαλούνται ανησυχίες για την επίσκεψη του Ομπάμα στην Αθήνα.

Οι Αρχές αναμένουν να δουν το υλικό απ’ τις κάμερες ασφαλείας της Βουλής και της πρεσβείας που θεωρούν ότι θα έχουν καταγράψει το πέρασμα της μηχανής.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκε ύποπτη μοτοσικλέτα στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος. Οι Αρχές εξετάζουν εάν είναι εκείνη που χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης. Η μηχανή μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ελεγχθεί.

The post Ένας τραυματίας αστυνομικός από επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα