«Αστακός» η Αθήνα για την έλευση Ομπάμα- 3.000 αστυνομικοί, πράκτορες και ελεύθεροι σκοπευτές

20:24 9/11/2016 - Πηγή: iPop

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας για την έλευση του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα. Οι πράκτορες του CIA και της προσωπικής ασφάλειας το Αμερικανού Προέδρου θα ξεπεράσουν τους 500 σε αριθμό, ενώ επί ποδός θα βρίσκονται 3.000 αστυνομικοί αλλά και ελεύθεροι σκοπευτές.

Σύμφωνα με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., «το οριστικό σχέδιο για την ανάπτυξη των μέτρων θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας. Τότε θα δηλώσουν και οι αμερικανικές αρχές τα στοιχεία εκείνων που θα

συμμετάσχουν από την πλευρά τους στα μέτρα, σε επιτελικό και επιχειρησιακό επίπεδο, όπως επίσης και τον οπλισμό, τα οχήματα και όποιο άλλο υλικό θα έχουν μαζί τους».

Οι πράκτορες των ΗΠΑ προς το παρόν περνούν από έλεγχο τις ελληνικές υπηρεσίες, τους χώρους, τα κτήρια και τις διαδρομές. Σύντομα θα καταφθάσουν στην Αθήνα και οι επιχειρησιακές μονάδες, οι οποίες θα βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό του Μπ. Ομπάμα.

Πριν καταφθάσει το προεδρικό αεροσκάφος, θα έχουν ήδη προσγειωθεί άλλα αεροσκάφη με θωρακισμένα αυτοκίνητα, με τα οποία θα μετακινείται ο Ομπάμα.

Πριν από κάθε μετακίνηση θα κλείνουν μισή ώρα πριν οι δρόμοι και θα γίνονται έλεγχοι από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με Αμερικανούς ειδικούς.

Παράλληλα, θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και αστυνομικοί.

Την ίδια στιγμή, δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο λόφο Φιλοπάππου όπου θα γίνει ανοιχτή ομιλία του Αμερικανού Προέδρου.

ΕΥΠ και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρίσκονται επίσης σε πλήρη ετοιμότητα και συλλέγουν πληροφορίες.

The post «Αστακός» η Αθήνα για την έλευση Ομπάμα- 3.000 αστυνομικοί, πράκτορες και ελεύθεροι σκοπευτές appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα