«Φωτιά» στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό βάζει ο Ερντογάν: «Τα στρατεύματα από την Κύπρο δεν φεύγουν»

14:00 13/1/2017 - Πηγή: iPop

Βήμα πίσω δεν κάνει η Τουρκία η οποία συνεχίζει σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται να πυρπολεί τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιούνται για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Ερντογάν και Τσαβούσογλου συνεχίζουν να τονίζουν, πως τα στρατεύματα από την Κύπρο «δεν φεύγουν».

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον Ερντογάν:

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας έστρεψε τα πυρά του κατά της χώρα μας σχολιάζοντας με επικριτικό τρόπο τη στάση της και κατηγορώντας την, πως «αποφεύγει την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό»,

ενώ προειδοποίησε:

Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει μια λύση στο ζήτημα αυτό χωρίς την εγγύηση της Τουρκίας

«Η Τουρκία θα παραμείνει για πάντα στην Κύπρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν και αναφερόμενος στο θέμα της εκ περιτροπής προεδρίας είπε «οι όροι που προβλέπονται δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτοί».

«Παρά την ειλικρίνεια των Τουρκοκυπρίων, η Ελλάδα πάλι το βάζει στα πόδια από μία λύση για την Κύπρο. Δεν τίθεται θέμα να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο» συνέχισε ο Πρόεδρος της Τουρκίας και ζήτησε τα Κόκκινα (Ερένκιοι) μαζί με τη Μόρφου να ενωθούν και να παραμείνουν στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας σημείωσε «Τα Βαρώσια (κλειστά και ανοιχτά) πρέπει να παραμείνουν στους Τουρκοκυπρίους», ενώ τόνισε πως το σχέδιο Ανάν πλέον δεν έχει ισχύ. «Στο θέμα της διοίκησης, μία περίοδος στους Τουρκοκύπριους , δύο στους Ελληνοκύπριους. Αν θέλουμε ειρήνη δίκαιη και περιεκτική, αυτά πρέπει να γίνουν» είπε.

Την ίδια στάση με τον Ερντογάν έχει και ο Τσαβούσογλου:

Θυμίζουμε, πως σε παρόμοιες δηλώσεις νωρίτερα είχε προβεί και ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μ. Τσαβούσογλου ο οποίος σημείωσε:

Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και η Άγκυρα εκτιμούν ότι η Τουρκία θα πρέπει να διατηρήσει το καθεστώς της εγγυήτριας χώρας. Τα τουρκικά στρατεύματα θα πρέπει να παραμείνουν στο νησί

Διαβάστε επίσης:

Κατά της Ε.Ε. στρέφεται ο Τσαβούσογλου: Δεν μπορεί να προσφέρει στην επανένωση

The post «Φωτιά» στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό βάζει ο Ερντογάν: «Τα στρατεύματα από την Κύπρο δεν φεύγουν» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα