Είναι καλοί φίλοι οι άντρες μεταξύ τους;

06:32 26/8/2014 - Πηγή: iPop

Τελικά είναι καλοί φίλοι οι άντρες μεταξύ τους ή οι γυναίκες έχουν καλύτερες φιλίες; Η λογική λέει πως οι άντρες είναι πιο δεμένοι με τις παρέες και τους φίλους τους, απ’οτι οι γυναίκες. Η επιστήμη και η εμπειρία όμως τι λέει;

Σε μία έρευνα, που έγινε το 2005 στο College of the Holy Cross της Μασαχουσέτης, οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι άντρες έχουν περισσότερες διαπροσωπικές κόντρες και λιγότερη ικανοποίηση σχέσης. Επιπλέον, η έρευνα των Mayta Caldwell’s και Letitia Peplau’s 1982 UCLA,

αποδεικνύει πως οι άντρες έχουν λιγότερο στενές σχέσεις στις φιλίες τους συγκριτικά μ’αυτές των γυναικών.

Εάν βέβαια το δεις και με τη λογική, η φιλία των αντρών στηρίζεται στις κοινές τους δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα τους. Όταν ένας από τους δύο πάψει να ασχολείται, μ’όλα ή μερικά απ’αυτά, η φιλία αρχίζει να παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα. Για παράδειγμα, όταν βλέπεις κάθε Τρίτη ποδόσφαιρο με τον φίλο σου και αυτό βγει από το πρόγραμμα, λόγω μιας σχέσης με κοπέλα, τότε έχετε χάσει ένα στοιχείο της φιλίας. Εάν συμβούν μερικά ακόμα τέτοια περιστατικά, αρχίζει να χάνεται η επαφή γενικότερα. Σπάνια ένας άντρας τηλεφωνεί απλά για να δει πως είναι καλά ο φίλος του. Συνήθως παίρνει για να κανονίσει.

Επί του θέματος τοποθετήθηκαν, επίσης, ο Κώστας Χρυσοβέργης στο Ugly Truth και η Ελισσάβετ Κυρίτση με το F… Stories. Πάτα κλικ για να δεις τα επεισόδια τους και να μας πεις την άποψη σου στα σχόλια.

Συμπέρασμα!

Δεν λέμε πως δεν υπάρχει φιλία μεταξύ αντρών, η οποία αξίζει και φτάνει στο σημείο να είναι αδελφική η σχέση και το δέσιμο. Απλά κατά κύριο λόγο όταν χάνονται τα κοινά ενδιαφέροντα, τότε χάνεται και η φιλία. Δυστυχώς δεν την διατηρούν τα συναισθήματα στις περισσότερες περιπτώσεις.

The post Είναι καλοί φίλοι οι άντρες μεταξύ τους; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα