Είναι γεγονός: Σύντομα δωρεάν Wi-fi σ’ όλη την Ευρώπη

09:33 31/5/2017 - Πηγή: iPop

Είναι γεγονός! Πολύ σύντομα θα έχουμε δωρεάν Wi-fi σ’ όλη την Ευρώπη, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Κομισιόν συμφώνησαν για το WiFi4EU, δηλαδή την εγκατάσταση δωρεάν Wi-Fi hotspots σ’ όλους τους ευρωπαϊκούς δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν, κ. Juncker, «η πρωτοβουλία συμβάλει στο όραμα κατοχής κάθε ευρωπαϊκού χωριού και κάθε πόλης με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet γύρω από τα κεντρικά κέντρα δημόσιας ζωής μέχρι το 2020».

Ο υπεύθυνος της Κομισιόν για το Digital Single

Market σημείωσε απ’ την πλευρά του πως η στρατηγική ψηφιακής ενιαίας αγοράς στοχεύει στην οικοδόμηση μιας πλήρως συνδεδεμένης Ευρώπης, όπου όλοι θα έχουν πρόσβαση σε ψηφιακά δίκτυα υψηλής ποιότητας. «Η πρωτοβουλία WiFi4EU θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα, ιδίως όταν η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι περιορισμένη».

Οι τρεις ευρωπαϊκοί Θεσμοί θα διαθέσουν 120 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση εξοπλισμού για δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Wi-Fi σε 6.000 έως 8.000 δήμους σ’ όλα τα κράτη μέλη.

Εν συνεχεία, οι τοπικές αρχές θα υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση. Οι επιχορηγήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την αγορά και την εγκατάσταση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.

The post Είναι γεγονός: Σύντομα δωρεάν Wi-fi σ’ όλη την Ευρώπη appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα