Πρωτοβουλίες για το χρέος | Ποιος θα κάνει υποχωρήσεις;

08:35 31/5/2017 - Πηγή: iPop
| Ποιος

Πρωτοβουλίες φαίνεται πως λαμβάνονται απ’ τη πλευρά της Κυβέρνησης για το χρέος, καθώς μια λύση είναι απαραίτητη μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Σ’ αυτό το πλαίσιο, είδαμε τον Πρωθυπουργό να προχωράει σε τηλεφωνικές επικοινωνίες με ηγέτες – «κλειδιά»: Tην Angela Merkel και τον Emmanuel Macron.

Ο

Aλέξης Τσίπρας τους μετέφερε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για την αναγκαιότητα ύπαρξης καθαρής λύσης στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και όλοι συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Το ζήτημα σ’ αυτή τη φάση είναι ποιος θα κάνει υποχώρηση, καθώς η κόντρα Βερολίνου- ΔΝΤ μεγαλώνει και είναι προς το παρόν άγνωστο ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτής της διαφωνίας για την Ελλάδα.

Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε μη ρεαλιστικές τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι το Ταμείο δεν είναι έτοιμο να προβλέψει ανάπτυξη άνω του 1% για τα επόμενα 40 χρόνια.

Ο ίδιος πρόσθεσε με σαρκαστικό ύψος: «Να γιατί όλα τα προγράμματα προσαρμογής της Ελλάδας αποδείχθηκαν μάταια. Με ανάπτυξη 1%, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να κλείσει το κενό με τα άλλα μέλη της Ευρωζώνης».

Ένα νέο ναυάγιο στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου ή στη Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου, θα είναι καταστροφικό για την Ελλάδα, καθώς το ζήτημα του χρέους θα έπαιρνε ακόμα μια αόριστη μετάθεση για το μέλλον.

Και μπορεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να διαβεβαιώνει ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα για μη εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, ακόμα κι αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος στην παρούσα φάση, όμως, το ζήτημα είναι τι έχει στο μυαλό της η ΕΚΤ.

Photo: BBC

The post Πρωτοβουλίες για το χρέος | Ποιος θα κάνει υποχωρήσεις; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα