Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη στα 82 της χρόνια

14:45 18/9/2022 - Πηγή: iPop

Πέθανε η Μάρθα Καραγιάννη, η Ελληνίδα ηθοποιός και χορεύτρια, που έλαμψε με την παρουσία και την ομορφιά της στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Η ίδια τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και λόγω της κατάστασης της υγείας της βρισκόταν συνέχεια στο κρεβάτι χωρίς να αναγνωρίζει κανέναν.

Ο ψυχολόγος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος ήταν στο πλευρό της μέχρι τις τελευταίες της στιγμές, γνωστοποίησε τον θάνατό της.

Πέθανε η Μάρθα Καραγιάννη: Ποια ήταν η ζωή και η καριέρα της σπουδαίας ηθοποιού;

Η ίδια γεννήθηκε στην Αθήνα

αλλά μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Σπούδασε χορό και από τα οχτώ της χρόνια άρχισε να δίνει παραστάσεις στη Λυρική Σκηνή, συμμετέχοντας στο παιδικό μπαλέτο της Λουκίας Σακελλαροπούλου.

Αν και σπούδασε χορό, αργότερα την κέρδισε η υποκριτική. Το ταλέντο της ξεχείλιζε τόσο στις ερμηνείες της όσο και στα χορευτικά της νούμερα στα μιούζικαλ και πάντα κατάφερνε να συναρπάζει και να μαγεύει το κοινό.

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε σε ηλικία 17 ετών στην ταινία της Finos Films , «Η άγνωστος», σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου, ενώ στην τηλεόραση εμφανίστηκε πρώτη φορά στη σειρά «Ο Δρόμος», το 1977, το σενάριο της οποίας υπέγραφε αρχικά και μέχρι το θάνατό του ο Κώστας Πρετεντέρης.

Η κινηματογραφική της καριέρα συνδέθηκε με τα λαμπερά μιούζικαλ και τις κωμωδίες του Γιάννη Δαλιανίδη. Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 1961 στην ταινία «Ζητείται ψεύτης». Από τότε, αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι όλων των μιούζικαλ του Δαλιανίδη και της Finos Film, με την οποία γύρισε 20 ταινίες, από τις 42 που έχει παίξει συνολικά στον κινηματογράφο.

Τραγούδησε πρώτη φορά στην ταινία «Καπετάνιος για κλάματα», αλλά έκανε μεγάλη επιτυχία τραγουδώντας στην ταινία «Γοργόνες και μάγκες».

Τα τελευταία χρόνια, έπαιξε στις ταινίες: «Πεθαίνω για σένα», το 2009 και «Από έρωτα», το 2014.

Η προσωπική της ζωή

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, η ίδια ξεχώριζε και στον τομέα αυτό, αφού παντρεύτηκε τον άσσο του Ολυμπιακού Μίμη Στεφανάκο, χώρισε, και στη συνέχεια έκανε δεσμό – «σχέση ζωής» όπως την έχει αποκαλέσει η ίδια – με τον Βασίλη Κωνσταντίνου, τερματοφύλακα και ίνδαλμα της εποχής για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Το 2001 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Άγκυρα» η αυτοβιογραφία της με τίτλο «Ο έρωτας μωρό μου είναι γλέντι». Ένα μεγάλο κομμάτι του βιβλίου περιλαμβάνει συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει μέχρι τότε.

«Αισθάνομαι άνετα με το νυχτικό και τις παντόφλες μου, πίνω νερωμένο καφέ, καπνίζω, δεν πάω σε δεξιώσεις με ένα ποτήρι νερό στο χέρι και να λέω ανοησίες, δεν έχω Φιλιππινέζα, ρόλεξ και BMW. Αγαπώ τους φίλους μου, τους σκύλους μου, τις αναμνήσεις μου, τις ρυτίδες μου, τους θεατρίνους και τα ταξίδια. Θέλω να γεράσω γιατί σημαίνει ότι θα έχω ζήσει (δεν γερνάνε όσοι πεθαίνουν νέοι). Για τον θάνατο αδιαφορώ γιατί δεν θα είμαι εκεί.» έχει δηλώσει η ίδια χαρακτηριστικά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Μάρθα Καραγιάννη στα 82 της χρόνια εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έφυγε, Μάρθα Καραγιάννη,efyge, martha karagianni