Αρωματική μαρμελάδα σταφύλι για να απολαμβάνεις αυτό το φρούτο όλο τον χρόνο – Αυτή η σπιτική συνταγή απαιτεί μόνο 3 υλικά!

14:22 18/9/2022 - Πηγή: iPop

Το φθινόπωρο είναι η κατ’ εξοχήν εποχή του σταφυλιού. Συγκεκριμένα, ο Σεπτέμβριος είναι η καλύτερη περίοδος να απολαύσουμε το αγαπημένο μας φρούτο καθώς ο καρπός είναι γλυκός όσο ποτέ. Ένας από τους νοστιμότερους τρόπους να το απολαύσουμε είναι φυσικά σε μια σπιτική μαρμελάδα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τη χαρακτηριστική μυρωδιά του καφέ σε συνδυασμό με την αγαπημένη μας μαρμελάδα, είτε επάνω από τη φρυγανιά, το ψωμί ή ακόμη και τις κρέπες μας. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε για αρκετό καιρό, να τη συνδυάσουμε με κάποιο

σνακ ή και μόνη της τους όταν λιγουρευόμαστε κάτι γλυκό. Παρακάτω θα μάθεις μια πανεύκολη συνταγή για μαρμελάδα σταφύλι, με την οποία θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Αξιοποίησε τα φθινοπωρινά μήλα και φτιάξε μια πεντανόστιμη μαρμελάδα

Συνταγή για σπιτική μαρμελάδα σταφύλι: Υλικά1 κιλό σταφύλια, οποιοδήποτε χρώμα με ή χωρίς σπόρους¾ ή 1 φλιτζάνι ζάχαρη2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Συνταγή για μαρμελάδα σύκο για τις φρυγανιές ή το γιαούρτι σου

Πώς να φτιάξεις την πιο νόστιμη φθινοπωρινή μαρμελάδαΠλένουμε καλά δύο βάζα (250 ml το καθένα) με σαπουνόνερο. Στη συνέχεια αποστειρώνουμε τα βάζα σε βραστό νερό για 8 λεπτά. Επίσης, βράζουμε τα μεταλλικά καπάκια. Στεγνώνουμε σε καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε τον αέρα να τα στεγνώσει φυσικά. Εναλλακτικά, μπορούμε να τοποθετήσουμε πλυμένα βάζα όσο είναι ακόμα βρεγμένα στο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (160-180 C) για 15 λεπτά. (Μπορούμε να παραλείψουμε την αποστείρωση αν δεν κονσερβοποιήσουμε την μαρμελάδα.)Στη συνέχεια, κόβουμε τα σταφύλια στη μέση αφαιρώντας τους σπόρους με τον αντίχειρά μας. Μεταφέρουμε τα σταφύλια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.Μεταφέρουμε το χυμό σταφυλιού σε μια φαρδιά ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε τη μαρμελάδα για 30-45 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι η μαρμελάδα να γίνει πηχτή. Κάνουμε μια δοκιμή ρίχνοντας ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα σε ένα πιάτο και προσπαθούμε να φτιάξουμε μια γραμμή. Η γραμμή δεν πρέπει να διασπαστεί.Μεταφέρουμε τη ζεστή μαρμελάδα σταφύλι σε καθαρά στεγνά βάζα, κλείνουμε τα καπάκια και γυρνάμε τα βάζα ανάποδα εάν αποθηκεύσουμε τη μαρμελάδα σε ψυγείο ή κατάψυξη. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 12 ώρες και μετά το μεταφέρουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.Για την κονσερβοποίηση: Βγάζουμε τα βάζα από την κατσαρόλα ή τον φούρνο και τα γεμίζουμε αμέσως, δηλαδή πριν προλάβουν να κρυώσουν, για να μην αναπτυχθούν αερόβια μικρόβια. Τα γεμίζουμε μέχρι επάνω με το ζεστό μείγμα, χρησιμοποιώντας το ειδικό, φαρδύ χωνί για να μη λερώσουμε. Ο λόγος που και το παρασκεύασμά μας πρέπει να είναι ζεστό, είναι για να μη σπάσουν τα βάζα εξαιτίας της διαφοράς θερμοκρασίας. Προσέχουμε να μην αγγίξουμε το εσωτερικό, αποστειρωμένο πια, μέρος των βάζων με γυμνά χέρια ή με μη καθαρά αντικείμενα. Κλείνουμε τα βάζα αμέσως, πολύ σφιχτά.Τα γυρίζουμε ανάποδα πάνω σε έναν πάγκο ή σε ένα τραπέζι, τοποθετώντας τα δηλαδή με το καπάκι προς τα κάτω. Τα αφήνουμε έτσι έως ότου κρυώσουν. Το μείγμα πέφτει λόγω της βαρύτητας προς τα κάτω, σφραγίζοντας το άνοιγμα και αποτρέποντας τον αέρα να εισέλθει. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση και η μαρμελάδα μας θα μπορεί να διατηρηθεί για πολύ καιρό.Μόλις κρυώσουν τα βάζα και τα αναποδογυρίσουμε, παρατηρούμε σε αυτά με το μεταλλικό καπάκι ότι ο αφαλός στο κέντρο τους είναι βαθουλωμένος. Αυτό σημαίνει ότι έχει πετύχει η κονσερβοποίηση. Αν είναι ανασηκωμένος και ανεβοκατεβαίνει όταν τον πιέσουμε, κάτι δεν έγινε σωστά και θα πρέπει να επαναλάβουμε τη διαδικασία ή να βάλουμε το βάζο στο ψυγείο, για άμεση κατανάλωση.

Φτιάξε την πιο λαχταριστή μαρμελάδα βερύκοκο χωρίς ζάχαρη

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αρωματική μαρμελάδα σταφύλι για να απολαμβάνεις αυτό το φρούτο όλο τον χρόνο – Αυτή η σπιτική συνταγή απαιτεί μόνο 3 υλικά! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρωματική, – Αυτή,aromatiki, – afti