Διεθνής Αμνηστία: Μας απαγορεύουν την είσοδο στα κέντρα φιλοξενίας- Διαψεύδει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

19:32 11/3/2016 - Πηγή: iPop

Καταγγελίες Διεθνούς Αμνηστίας για απαγόρευση της εισόδου στα κέντρα φιλοξενίας. Διαψεύδει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, λέγοντας πως είχε σκοπό την βιντεοσκόπηση.

Ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας, Γιώργος Κοσμόπουλος, καταγγέλλει πως υπάρχει απαγόρευση εισόδου των μελών της οργάνωσης στα κέντρα φιλοξενίας και τα hot spots.

Ο ίδιος τόνισε πως εδώ και δύο εβδομάδες έχει αποστείλει γραπτό αίτημα, αλλά έχει ζητήσει και προφορική άδεια, στα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Άμυνας, όμως δεν έχει λάβει απάντηση.

«Σε τηλεφωνική

μας επικοινωνία μαζί τους, ρίχνουν το μπαλάκι από τον ένα στον άλλο με αποτέλεσμα να μην έχουμε βγάλει άκρη».

Την Παρασκευή μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας προσπάθησαν να μπουν στο Ελληνικό όμως τους απαγορεύτηκε η είσοδος, ενώ κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και την προηγούμενη εβδομάδα στα Διαβατά.

Ο διευθυντής της οργάνωσης πρόσθεσε: «Δεν γίνεται να απαγορεύεις την είσοδο σε οργανώσεις που παρακολουθούν την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής διέψευσε το γεγονός σε επικοινωνία του με το ΑΠΕ- ΜΠΕ:

Δεν έχει υπάρξει καμία απαγόρευση πρόσβασης προς τη Διεθνή Αμνηστία. Από την οργάνωση ζητήθηκε η βιντεοσκόπηση κάτι που θα δημιουργούσε πρόβλημα στη συνοχή των κέντρων φιλοξενίας. Προτεραιότητά μας είναι η είσοδος στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων, οι εργασίες επέκτασης των δομών και στη συνέχεια η ικανοποίηση αιτημάτων βιντεοσκόπησης

Photo: Nikos Libertas / SOOC

The post Διεθνής Αμνηστία: Μας απαγορεύουν την είσοδο στα κέντρα φιλοξενίας- Διαψεύδει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα