Μπορείς κι εσύ να βάλεις τον υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά σου

18:52 11/3/2016 - Πηγή: iPop

Αν ο υγιεινός τρόπος ζωής σου φαίνεται δύσκολο εγχείρημα, τότε συνέχιζε να διαβάζεις το συγκεκριμένο άρθρο…Μικρές κι απλές συμβουλές που μπορείς να ακολουθείς στην καθημερινότητά σου, θα σε κάνουν να γίνεις πιο feet, να θωρακίσεις τον οργανισμό σου και να «ανεβάσεις» την ψυχολογία και τη διάθεσή σου!

Μπορεί όταν ακούς τη φράση «υγιεινός τρόπος ζωής» να σου έρχονται στο μυαλό, εξαντλητικές δίαιτες, ατελείωτες ώρες προπονήσεων με κιλά ιδρώτα να στάζουν από κατάκοπα μέτωπα, ανθρώπων

που στα δικά σου μάτια φαντάζουν κάτι σαν από άλλο πλανήτη…

Τα πράγματα όμως μπορεί να είναι πιο απλά και σε καμία περίπτωση τέτοιοι συνειρμοί δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Δείτε παρακάτω μερικές απλές συμβουλές που αν εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας, θα είστε ένα βήμα στη φράση που μέχρι σήμερα σας προξενεί τρόμο, αποτροπιασμό, ακόμα και κάποιου είδους λύπηση για εκείνους που την ακολουθούν κατά γράμμα…

Αντικατέστησε τη ζάχαρη με φρούτα

Όποτε νιώσεις επιθυμία για «κάτι γλυκό» φρόντισε να βρίσκεται σε ακτίνα βολής ένα φρούτο. Τα φρούτα περιέχουν μικρές ποσότητες ζάχαρης, ικανές να μειώσουν αυτήν την ακατανίκητη και τόσο γνώριμη επιθυμία για κατανάλωση γλυκών.

Μην παραλείπεις γεύματα

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που μπορεί να κάνει κανείς στην προσπάθειά του να χάσει βάρος, είναι να παραλείπει γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο μεταβολικός ρυθμός, η ικανότητα δηλαδή του οργανισμού να μεταβολίζει ο,τι τρώμε, αυξάνεται και παραμένει ενεργός, μόνο όταν τον κρατάμε «ζεστό». Κι αυτό συμβαίνει, μόνο όταν φροντίζουμε να καταναλώνουμε μικρά και συχνά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Το νερό- νεράκι

Η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού, παραμένει χρυσός κανόνας είτε ακολουθεί κάποιος μια δίαιτα, είτε ασκείτε συχνά, είτε απλώς υπάρχει! Το να ενυδατώνει κανείς επαρκώς τον οργανισμό του, συνεπάγεται καλύτερη λειτουργία των ζωτικών του οργάνων, καλύτερη ποιότητα ύπνου, λαμπερή επιδερμίδα και δυνατά μαλλιά… Πρέπει να συνεχίσουμε;!

Για’ σενα νοιάσου και γυμνάσου

Μπορεί να η σωματική άσκηση να σου φέρνει εικόνες στο μυαλό από ταινίες όπως οι Επικίνδυνες Αποστολές, Rocky (το 1,το 2, το 3 και το 4), όμως τα πράγματα δεν χρειάζεται να είναι τόσο δύσκολα για εσένα. Βρες την κατάλληλη για τις δικές σου ανάγκες άσκηση, αποφασίζοντας με βάση τα ενδιαφέροντά σου. Αν δεν σου αρέσει να μένεις κλεισμένος σε ένα γυμναστήριο, πάρε απλά το ποδήλατό σου και ξεκίνα να το χρησιμοποιείς όσο πιο τακτικά μπορείς!

extra tip: Αν βαριέσαι να ξεκινήσεις γυμναστική μόνος σου, πείσε έναν φίλο σου να δοκιμάσετε παρέα αυτή τη νέα περιπέτεια!!!

The post Μπορείς κι εσύ να βάλεις τον υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά σου appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα