Διαβεβαιώσεις δια στόματος Πετρόπουλου: «Δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις»

12:24 5/12/2016 - Πηγή: iPop

Τα σενάρια που κάνουν λόγο για νέες μειώσεις στις συντάξεις έσπευσε να απορρίψει ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πέτροπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του την Δευτέρα.

Ο Τάσος Πετρόπουλος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε πως δεν θα υπάρξει νέο «μαχαίρι» στα χρήματα που μπαίνουν στις τσέπες των συνταξιούχων και επισήμανε ότι το ασφαλιστικό έχει κλείσει από πέρυσι με τη συμφωνία που σημειώθηκε.

«Δεν θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά παρά τις πιέσεις που υπάρχουν για ανατροπή μετά το 2019» ξεκαθάρισε και εν συνεχεία ανέφερε πως δεν

είναι δυνατόν κάθε λίγο και λιγάκι να ανοίγουν θέματα τα οποία έχουν κλείσει.

Για τις ομαδικές απολύσεις:

Παράλληλα, ο Υφυπουργός τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων και επικαλέσθηκε το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι «το βασικό ζήτημα στη διαπραγμάτευση είναι ο τρόπος που εγκρίνονται και ελέγχονται οι προϋποθέσεις από τον υπουργό οι ομαδικές απολύσεις»και εκτίμησε, πως η Κυβέρνηση της χώρας επιδιώκει στη διαπραγμάτευση επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Για το ΕΚΑΣ:

Ο Τ. Πετρόπουλος τόνισε πως θα διατηρηθεί για τα ΑμΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, ενώ για τον ΕΦΚΑ δήλωσε πως θα προχωρήσει και πως σύντομα θα εκδοθούν οι σχετικές εγκύκλιοι που εκκρεμούν.

photo:Fragiskos Samsas / SOOC

The post Διαβεβαιώσεις δια στόματος Πετρόπουλου: «Δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις» appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα