Αισιοδοξία Κουρουμπλή για λήξη της απεργίας της ΠΝΟ

10:25 5/12/2016 - Πηγή: iPop

Την αισιοδοξία του αναφορικά με τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ εξέφρασε ο Παν. Κουρουμπλής κατά τη διάρκεια συνέντευξης του την Δευτέρα. Παράλληλα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής δεσμεύτηκε πως δεν θα σημειωθεί καμία διαφοροποίηση και αύξηση στη φορολογία των ναυτικών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παν. Κουρουμπλής, ο οποίος μίλησε «Στο Κόκκινο» έκανε λόγο για «Ευρωπαϊκή νησιωτική πολιτική με όπλο τη συνεργασία

των χωρών του Νότου.

Για τη συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ:

Ο Π. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα και δήλωσε πως έχει έντονη αίσθηση αισιοδοξίας, ενώ σημείωσε ότι αναμένεται να λήξει η απεργία.

Ο αρμόδιος Υπουργός σχολίασε επίσης τα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για απαιτήσεις νέων επιβαρύνσεων στους ναυτικούς από τους θεσμούς λέγοντας «οι ναυτικοί έχουν ειδικό καθεστώς φορολογίας, που μέχρι το 2005-2006 προέβλεπε επιβάρυνση 1% για τα κατώτερα πληρώματα και 3% για τις ανώτερες βαθμίδες και τους αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού».

«Μέσα σε λίγα χρόνια και ειδικά από το 2010 και μετά, έφτασε το 10% και 15% αντίστοιχα» υπογράμμισε.

Ενώ δεσμεύτηκε:

Η κυβέρνηση δεν δέχθηκε καμίας μορφής εξομοίωση, όπως ζητείτο, η συζήτηση περιοριζόταν σε πολύ μικρό ποσοστό και η διαπραγμάτευση εξακολουθεί, η βούληση της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι να μην υπάρξει καμία διαφοροποίηση και αύξηση. Αυτό το γνωρίζει η ΠΝΟ, είναι ειλικρινής η προσπάθεια που καταβάλλει ο Τσακαλώτος, ο Χουλιαράκης και το υπουργείο

«Αν η ΠΝΟ διαπιστώσει κάτι αρνητικό ως τις 18-19 Δεκεμβρίου που θα κλείσει η αξιολόγηση, τότε να αποφασίσει τι θα κάνει. Στο κυβερνητικό επιτελείο, υπάρχει πεποίθηση για τη δυνατότητα αρνητικών εξελίξεων και είναι έντονη η προσπάθεια της κυβέρνησης» υπογράμμισε.

Συγκρότηση νησιωτικής πολιτικής σε συνεργασία με τις άλλες χώρες του Νότου:

Ο Π.Κουρουμπλής σημείωσε ότι και μόνο παρατηρώντας τη συμπεριφορά των θεσμών γίνεται κατανοητή η λογική που τους διακατέχει και ξεκαθάρισε αναφερόμενος στα μικρά νησιά:

«Ούτε τα μικρά νησιά δεν θέλουν να εξαιρεθούν, τα νησιά των 1.000 κατοίκων που κάνουν ηρωική προσπάθεια για την παραμονή τους εκεί, θα έπρεπε να έχουν καλύτερη μεταχείριση στο θέμα του ΦΠΑ, όπως συμβαίνει σε άλλα νησιά της ΕΕ».

Ο αρμόδιος Υπουργός σημείωσε πως η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε επαφές με τον ευρωπαϊκό φορέα των περιφερειών, όπως επίσης και με τους αρμόδιους υπουργούς των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου που έχουν νησιωτικές περιοχές και δήλωσε:

Η πρώτη επόμενη κίνηση θα είναι η συνάντηση στις 14 Δεκεμβρίου με τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους και άλλους φορείς της Αυτοδιοίκησης, για την συγκρότηση μίας συντεταγμένης πρότασης, με διαβαθμίσεις εφαρμογής και ρεαλισμό

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Αισιοδοξία Κουρουμπλή για λήξη της απεργίας της ΠΝΟ appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα