Δεν απαντά για την επιστροφή των Θεσμών ο Ντάισελμπλουμ ενώ ο Σόιμπλε είναι διατιθέμενος να κάνει παραχωρήσεις

14:41 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Την ώρα που όλο και περισσότεροι αξιωματούχοι επιρρίπτουν ευθύνες στο προσφυγικό για την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν κάνει το ίδιο σημειώνοντας πως το προσφυγικό δεν αποτελεί «χαρτί στις διαπραγματεύσεις». Ενώ ο Σόιμπλε, δηλώνει υπέρ των παραχωρήσεων αρκεί οι αριθμοί να βγαίνουν.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ δε θέλησε να απαντήσει για την ημερομηνία επιστροφής των Θεσμών στην Ελλάδα

και επιβεβαίωσε πως η χώρα το τελευταίο διάστημα έχει κάνει πρόοδο μικρή, όμως, το τελευταίο διάστημα σημειώνοντας: «Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έχει κάνει μικρή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και τις περικοπές» κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ολλανδική Βουλή.

Επίσης τόνισε: «Υπάρχουν τομείς στους οποίους παρατηρείται καθυστέρηση» ενώ μίλησε και για τις συντάξεις εξηγώντας: «Έχουν γίνει αρκετές περικοπές».

Κλείνοντας ξεκαθάρισε: «Το προσφυγικό δεν μπορεί να αποτελεί μάρκα στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση».

Από την πλευρά του ο Γερμανός Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, όπως μεταδίδει η Süddeutsche Zeitung μέσω του εκπρόσωπου του δήλωσε πως: «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει ευέλικτα ποιες μεταρρυθμίσεις θα υλοποιήσει προκειμένου να εφαρμόσει το Μνημόνιο, αρκεί να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είναι διατεθειμένος να κάνει παραχωρήσεις επισημαίνοντας, όμως, πως βασική προϋπόθεση αποτελεί το να βγαίνουν οι αριθμοί του προγράμματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδα: «Η Ελλάδα αποδεσμεύεται από την υποχρέωση να υλοποιήσει την αμφιλεγόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση για να λάβει οικονομική στήριξη».

Να τονιστεί πως τις τελευταίες ημέρες το Βερολίνο έχει στείλει αρκετά αντιφατικά μηνύματα τα οποία αφορούν την ελαστικότητά του, καθώς αίσθηση έχει προκαλέσει η στάση που κρατά στο προσφυγικό η Άνγκελα Μέρκελ.

The post Δεν απαντά για την επιστροφή των Θεσμών ο Ντάισελμπλουμ ενώ ο Σόιμπλε είναι διατιθέμενος να κάνει παραχωρήσεις appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα