Τάξη στα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας υπόσχεται να βάλει ο Κ. Μητσοτάκης

13:59 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Να βάλει τάξη στα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί ο Πρόεδρος της ο οποίος κατά την διάρκεια της παρουσίασης σχεδίου οικονομικής εξυγίανσης του κόμματος την Πέμπτη, εστίασε στην μείωση των δαπανών, αλλά και στη δημοσίευση τους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

Έχουμε υποχρέωση να βάλουμε σε τάξη τα οικονομικά και να μην επιβαρύνουμε τον Έλληνα φορολογούμενο

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εστίασε σε τρεις βασικές αρχές που, όπως υπογράμμισε είναι

ο ακόλουθες: « Η διαφάνεια, η οποία είναι αίτημα των πολιτών και απαραίτητη προϋπόθεση για να δομηθούν στέρεες σχέσεις εμπιστοσύνης, ο σεβασμός στον φορολογούμενο, αφού το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομικής στήριξης προέρχεται από χρήματα του φορολογούμενου, αλλά και η ανάγκη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών».

Εκφράζοντας την άποψη του ότι τα κόμματα πρέπει να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους αποπληρώνοντας τα έξοδα τους μέσω των εσόδων τους ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

Τα κόμματα πρέπει να τα βγάζουν πέρα με τα ετήσια έσοδά τους. Θα εισηγηθώ καταστατική πρόβλεψη που να απαγορεύει στα κόμματα να δανείζονται

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διευκρίνισε αναφερόμενος στα συνολικά χρέη του κόμματος του:

Έχει συνολικά χρέη ύψους 214 εκατ. ευρώ κυρίως προς τράπεζες, με τις ετήσιες δαπάνες της να φτάνουν τα 8,2 εκατ. ευρώ και τα ετήσια έσοδα για το 2016 να είναι 4,2 εκατ. ευρώ

Εξήγησε ότι το 60% των εσόδων διατίθεται για την κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων και σημείωσε πως μένων 1,8 εκατ. ευρώ για κάλυψη ετήσιων δαπανών.

Η Νέα Δημοκρατία «πρέπει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα» τόνισε και έθεσε τους βασικούς στόχους του νέου οικονομικού προγράμματος.

Όπως επιβεβαίωσε ο Κ. Μητσοτάκης στόχος είναι οι ετήσιες δαπάνες «να πέσουν μέσα σε 3 χρόνια από τα 8,2 εκατ. ευρώ στα 2,5 εκατ., να μειωθούν δηλαδή οι ετήσιες δαπάνες κατά 70%» και μίλησε για δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν για να λειτουργεί το κόμμα «λειτουργούμε με οικονομική αυτοτέλεια» και συμπλήρωσε:

«Η Ν.Δ. μετακομίζει από ένα ακριβό κτήριο για το οποίο πλήρωνε 95.000 ευρώ τον μήνα σε ένα πιο μαζεμένο και λιτό με ενοίκιο 9.500, ενώ έκανε λόγο και για αναγκαίες περικοπές σε δαπάνες, προσωπικό και μισθοδοσία».

Επίσης έκανε παρουσίαση του «επιθετικού» όπως το είπε, πρόγραμμα ιδιωτικής χρηματοδότησης.

«Σήμερα είμαστε σε μια κατάσταση όπου ένα κομμάτι της κρατικής χρηματοδότησης θα πηγαίνει σε αποπληρωμή χρέους. Θέλουμε όμως να καλύπτουμε τις ετήσιες δαπάνες από την ιδιωτική χρηματοδότηση» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Η Ν.Δ. ανήκει στα μέλη της. Θέλουμε χορηγίες αλλά θέλουμε και να πάρουμε λίγα από πολλούς. Να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα όπου τα μέλη θα μπορούν να συνεισφέρουν στο κόμμα μικρά ποσά» και προέβη στην παρουσίαση της νέας πλατφόρμας www.nd.gr/donate όπου τα μέλη του κόμματος, θα μπορούν τα μέλη να στηρίζουν οικονομικά τη Ν.Δ. με διαφάνεια.

Ο κ. Μητσοτάκης επιπροσθέτως δήλωσε:

«Αν υπολογίσουμε ότι 1 στους 4 από τα εγγεγραμμένα μέλη στηρίξουν τη Ν.Δ. μόνο και μόνο από αυτή τη δράση θα έχουμε 2 εκατ. ευρώ» και σημείωσε: «Από την 31η Μαρτίου θα δημοσιεύεται η διαύγεια της Ν.Δ. με όλες τις δαπάνες του κόμματος ανά τρίμηνο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο. Μέλη και φίλοι χρηματοδοτούν το κόμμα. Ζητούμε την άποψη των μελών για τις πολιτικές αποφάσεις. Η οικονομική πολική χαράσσεται με διαφάνεια και λογοδοσία και τα μέλη και οι φίλοι αξιολογούν το κόμμα».

Κλείνοντας την παρουσίαση ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ευχήθηκε και τα υπόλοιπα κόμματα να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Νέας Δημοκρατίας.

photo:Nikos Libertas / SOOC

The post Τάξη στα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας υπόσχεται να βάλει ο Κ. Μητσοτάκης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα