Tσικνοπέμπτη: Συμβουλές για αρχάριους ψήστες

14:12 3/3/2016 - Πηγή: iPop

Σήμερα είναι Τσικνοπέμπτη! Δεν γίνεται, λοιπόν, λόγω ημέρες να μην ρίξεις και εσύ έστω μια μπριζόλα στη φωτιά. Τι γίνεται, όμως, αν δεν έχεις ψήσει ποτέ μέχρι στιγμής στη ζωή σου; Απολύτως τίποτα! Πάντα υπάρχει μια πρώτη φορά και η δική σου απλά θα είναι σήμερα. Για να σε βοηθήσουμε μαζέψαμε όλες τις συμβουλές που βρήκαμε για αρχάριους ψήστες και σου τις παρουσιάζουμε.

Συμβουλές για να αρχάριους ψήστες:Επέλεξε μια ψησταριά στα μέτρα σου: Μην παρασυρθείς από τις εντυπωσιακές ψησταριές που θα δεις και πεις «θα πάρω μια πολύ μεγάλη». Από τη στιγμή που δεν έχεις εμπειρία στο
ψήσιμο, καλό θα ήταν να προμηθευτείς μια ψησταριά μικρού μεγέθους τώρα που είναι αρχή.Επέλεξε κάρβουνο: Έχεις δύο επιλογές, την μπρικέτα και το κάρβουνο. Εμείς σου προτείνουμε να αφήσεις την πρώτη καθώς πρόκειται για μια πιο φθηνή, αλλά παράλληλα «κακή» επιλογή. Η μπρικέτα παράγεται περισσότερο από πριονίδι και άλλα πρόσθετα. Εσύ χρειάζεσαι κάρβουνο από ξύλο, οπότε ξεκαθάρισε το όταν πας για ψώνια.Πώς θα ανάψεις φωτιά; Δεν το έχεις ξανακάνει και απλά σου φαίνεται βουνό; Να θυμάσαι πως δεν είναι και θα το καταλάβεις άμεσα. Ο πιο ασφαλής τρόπος να ανάψεις φωτιά είναι ο εξής. Στήσε τα κάρβουνα κατασκευάζοντας ένα μικρό βουναλάκι αφού φυσικά πρώτα τα σπάσεις. Πάρε λίγα φύλλα μιας εφημερίδας, τσαλάκωσε τα και και βούτηξε τα στο λάδι. Βάλε φωτιά στα φύλλα και τοποθέτησε τα κάτω από τα κάρβουνα. Τώρα, ξεκίνα το φύσημα για να μπορέσουν τα κάρβουνα να πάρουν φωτιά.Μην βάλεις το κρέας όταν η φωτιά θα είναι έντονη: Για να ψήσεις θα πρέπει η φωτιά να υποχωρήσει και φυσικά να απλώσεις σωστά τα κάρβουνα.Προσοχή στο πως πιάνεις το κρέας: Θα χρειαστείς ειδική τσιμπίδα για να μην «ταλαιπωρήσεις» το φαγητό σου. Θα πρέπει να το πιάνεις και όχι να το τρυπάς αν θες να γίνει μαλακό και ζουμερό.

The post Tσικνοπέμπτη: Συμβουλές για αρχάριους ψήστες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα