Χώρισες; Εε, και τι έγινε!

12:27 15/7/2017 - Πηγή: iPop

Σίγουρα ένας χωρισμός από μία σοβαρή σχέση δεν είναι κάτι το ευχάριστο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μετά από έναν χωρισμό κατηγορούν τον εαυτό τους γι’ αυτό. Όμως, υπάρχει κάτι χειρότερο από το να τελειώνει μια σχέση μ’ έναν άνθρωπο που αγαπάς. Αυτό δεν είναι άλλο από το να αρχίσεις να μισείς τον εαυτό σου.

Για να αποφύγεις μία τέτοια κατάληξη καλό είναι να ακολουθήσεις ορισμένες τεχνικές βελτίωσης της αυτοεκτίμησης. Μετά από έναν χωρισμό λοιπόν το πρώτο που έχεις να κάνεις είναι να βελτιώσεις τον αυτοσεβασμό σου!

Καθόρισε σαφή όρια

Τα όρια θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις την αίσθηση

πως δέχεσαι την απώλεια. Βέβαια αυτό ίσως να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά είναι μία καλή αρχή. Η δημιουργία ορίων δεν σημαίνει απαραίτητα να χαθεί κάθε επαφή με αυτό το άτομο. Τα ξεκάθαρα όρια σημαίνουν πως σέβεσαι τον εαυτό σου και ενδιαφέρεσαι για τη σχέση που θα έχετε, όχι για αυτή που πλέον έχει χαθεί.

Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φέρεσαι όπως φερόσουν όταν ήσασταν μαζί. Δεν γίνεται να μιλάτε ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο ούτε να εκφράζεις διαρκώς συναισθήματα αγάπης και να ανατρέχεις στο παρελθόν. Επιπλέον δεν γίνεται να συνεχίζεις να στηρίζεις τον πρώην σύντροφό σου. Αν μένατε μαζί ήρθε η ώρα να ζήσετε σε διαφορετικούς χώρους. Όταν χωρίζεις έρχεται η ώρα να πάρεις το χώρο σου και να βρεις τρόπο να δώσεις αξία στη ζωή σου μέσα από τον εαυτό σου.

Συγχώρεσε

Ήρθε η ώρα να συγχωρέσεις. Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να μετανιώσεις για τις πράξεις σου. Καλό είναι να διατηρήσεις την ψυχραιμία και την ηρεμία σου και να συγχωρέσεις τόσο τον εαυτό σου όσο και τον σύντροφό σου για αυτό τον χωρισμό. Η συγχώρεση δεν σημαίνει να κατηγορήσεις κάποιον άλλον για τις κακές συμπεριφορές που έφεραν το αρνητικό αποτέλεσμα. Είναι ένας προσωπικός στόχος που έχει ως σκοπό την αυτο-ικανοποίηση. Συγχωρώντας θα μπορέσεις ευκολότερα να το αφήσεις μείνει στο παρελθόν και να μην στοιχειώσει το παρόν σου.

Αυτό που πρέπει να σκέφτεσαι είναι πως όταν συγχωρείς κάποιον αποδεσμεύεις τον εαυτό σου από μία κατάσταση που σε πονάει. Άλλωστε πολλά από όσα έγιναν δεν είχαν πρόθεση να πληγώσουν κανέναν. Μην ξεχνάς τα λάθη είναι ανθρώπινα και όλοι τα κάνουμε.

Μην κοιτάw πίσω στα λάθη που έκανες. Σίγουρα το πιο δύσκολο είναι να συγχωρέσεις τον εαυτό σου. Οι επιλογές σου είχαν ως στόχο το καλύτερο για σένα. Ίσως το αποτέλεσμα να μην σε ικανοποιεί αλλά μπορεί αυτό να είναι η καλύτερη λύση.

Επικεντρώσου σε σένα

Μετά από έναν χωρισμό έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο που μπορείς να τον αφιερώσεις σε ασχολίες που σε γεμίζουν. Δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς να βρεις νέο σύντροφο για να καλύψεις το κενό. Προετοιμάσου για να υποδεχτείς τον έρωτα όταν θα βρίσκεσαι στην καλύτερή σου φάση.

Υπάρχουν τόσα πράγματα να κάνεις. Μπορείς να βρεις ένα καινούργια hobby, να ασχοληθείς με τον αθλητισμό. Είναι σημαντικό να κάνεις μια ολοκληρωτική αλλαγή στα πράγματα που πιθανόν δεν σου αρέσουν πάνω σου.

Βγες και διασκέδασε. Δεν τελειώνει ο κόσμος με έναν χωρισμό. Οι φίλοι σου θα είναι εκεί για να σου τονώσουν την διάθεση. Όσο πιο λαμπερή και ευδιάθετη είσαι, τόσο περισσότερο κόσμο θα προσελκύεις κοντά σου.

The post Χώρισες; Εε, και τι έγινε! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα