Κυριακή αύριο… και τα καταστήματα ανοικτά

11:40 15/7/2017 - Πηγή: iPop

Ανοικτά θα παραμείνουν τα καταστήματα αύριο, Κυριακή. Θα αξιοποιήσουν οι καταστηματάρχες αυτή την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 το νόμο που δίνει τη δυνατότητα τα μαγαζιά να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Η απόφαση αυτή δεν βρίσκει τη σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) η οποία έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για αύριο. Η Ομοσπονδία είναι αντίθετη της κυριακάτικης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και καλεί τόσο τους υπαλλήλους να απέχουν από την εργασία τους όσο και τους καταναλωτές

να επιλέξουν κάποια άλλη μέρα για τα ψώνια τους.

Τα μαγαζιά επρόκειτο να ανοίξουν αύριο στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων οι οποίες ξεκίνησαν στις 10 Ιουλίου 2017 και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 31 Αυγούστου 2017. Η Κυριακή αυτή θα είναι μία από τις 32 Κυριακές που προβλέπει ο νόμος τα καταστήματα να παραμένουν ανοικτά.

Σύμφωνα με πρόσφατη υπουργική απόφαση καθορίστηκαν οι περιοχές της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις οποίες τα καταστήματα θα μένουν ανοικτά όλες τις Κυριακές κατά την περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) ελπίζει πως θα αυξηθεί κατά 5% ο κύκλος εργασιών στις φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις. Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Βασίλης Κορκίδης δήλωσε:

Οι φετινές θερινές εκπτώσεις ξεκινούν υπό κανονικές συνθήκες και χωρίς άμεσες μνημονιακές εκκρεμότητες, ως εκ τούτου ελπίζουμε να αφήσουν θετικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση και τζίρο στην ελληνική αγορά.

The post Κυριακή αύριο… και τα καταστήματα ανοικτά appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα