O Trump δεν τα βάζει κάτω για το αντιμεταναστευτικό διάταγμα

10:07 15/7/2017 - Πηγή: iPop

O Trump δεν τα βάζει κάτω για το αντιμεταναστευτικό διάταγμα καθώς εξετάζει νέα προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο με ελπίδες ότι θα βγει υπερ της δικής του απόφασης.

Το βράδυ της παρασκευής ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Jeff Sessions ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προσφύγει εκ νέου στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για να επιτύχει την εφαρμογή του αμφιλεγόμενου αντιμεταναστευτικού διατάγματος του Donald Trump.

Να

θυμίσουμε πως το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε την 30ή Ιουνίου την εφαρμογή εν μέρει του διατάγματος Τραμπ ενώ ομοσπονδιακό δικαστήριο της Χαβάης διεύρυνε τις εξαιρέσεις στον αντιμεταναστευτικό νόμο.

Ο Sessions εξήγησε πως ένα «τοπικό δικαστήριο με ανάρμοστο τρόπο υποκατέστησε με τις πολιτικές του προτιμήσεις αποφάσεις της κυβέρνησης για θέματα εθνικής ασφαλείας σε μια περίοδο σοβαρότατων απειλών, αψηφώντας τόσο το προνόμιο της εκτελεστικής εξουσίας όσο και τις οδηγίες του Ανωτάτου Δικαστηρίου».

Οι εννέα ανώτατοι δικαστές χρειάστηκε ήδη να διορθώσουν αυτό το τοπικό δικαστήριο μία φορά, και παρά τη θέλησή μας θα επιστρέψουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο ώστε να αποκατασταθούν οι κανόνες του δικαίου και το δικαίωμα της κυβέρνησης να προστατεύει το έθνος

Να υπενθυμίσουμε πως το αντιμεταναστευτικό διάταγμα απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ των πολιτών έξι μουσουλμανικών χωρών (Συρία, Λιβύη, Ιράν, Σουδάν, Σομαλία, Υεμένη) για 90 ημέρες καθώς και των προσφύγων από όλο τον κόσμο για 120 ημέρες, εξαιρουμένων μόνο όσων μπορούν να αποδείξουν «μια αυθεντική σχέση με κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο στις ΗΠΑ».

«Στη Χαβάη, η έννοια του “στενού συγγενή” συμπεριλαμβάνει πολύ κόσμο που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει» από τον ορισμό που έδωσε, εξήγησε ο Douglas Chin, ο πολιτειακός υπουργός Δικαιοσύνης της Χαβάης, σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

The post O Trump δεν τα βάζει κάτω για το αντιμεταναστευτικό διάταγμα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα