Αποκαλύφθηκαν ολόκληρες οι Καρυάτιδες

13:30 22/9/2014 - Πηγή: iPop

Η χτεσινή μέρα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα μας και συγκεκριμένα για τον πολιτισμό της που χάνεται στους αιώνες! Σύμφωνα, λοιπόν, με νέα ενημέρωση που έκανε το Υπουργείο Πολιτισμού, χτες (Κυριακή 21/9) αποκαλύφθηκαν ολόκληρες οι Καρυάτιδες που βρίσκονται στον λόφο Καστά στον τάφο της Αμφίπολης.

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μας άφησαν όλους με τα μάτια ανοιχτά! Οι πολυσυζητημένες Καρυάτιδες έχουν ύψους 2,27μ., και είναι ντυμένες με μακρύ χιτώνα με

πολλές λεπτομέρειες. Φορούν κοθόρνους που είναι διακοσμημένοι με κόκκινο και κίτρινο χρώμα. Ενώ, έκπληξη προκάλεσε η λεπτομερή δουλειά που έχει γίνει στα πόδια τους και ειδικότερα στα δάχτυλα των ποδιών τους τα οποία μοιάζουν αληθινά.

Όπως επίσης τόνισαν οι αρχαιολόγοι οι οποίοι κάνουν τις ανασκαφές στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την ύπαρξη και τέταρτου θαλάμου αλλά για να αποκαλυφθεί πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αντιστήριξης και υποστύλωσης πριν ξεκινήσει η ανασκαφική διαδικασία.

Εκτός βέβαια από τα εγχώρια ΜΜΕ και τα διεθνή παρακολουθούν με ζωηρό ενδιαφέρον την πορεία της ανασκαφής του «μεγαλύτερου αρχαίου τάφου που έχει ποτέ ανακαλυφθεί στην Ελλάδα» και υποκλίνονται στις μεγαλοπρεπείς Καρυάτιδες που αποκαλύφθηκαν.

Δες τις φωτογραφίες από τις Καρυάτιδες και περιμένουμε τα σχόλια σου! Εστίασε την προσοχή σου στα δάκτυλα των ποδιών και κοίτα με πόσο λεπτομέρεια έχουν αποδοθεί ακόμα και τα νύχια τους.

The post Αποκαλύφθηκαν ολόκληρες οι Καρυάτιδες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα