Red Velvet Cake

12:02 22/9/2014 - Πηγή: iPop
Υλικά:

Για το κέικ

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 κγ μαγειρική σόδα1 κγ μπέικιν πάουντερ1 κγ αλάτι2 κσ άγλυκο κακάο σε σκόνη2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική1 φλιτζάνι ηλιέλαιο2 αυγά1 φλιτζάνι ξινόγαλα ή γάλα πλήρες2 κγ εκχύλισμα βανίλιας56 γρ χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο1 κγ λευκό ξύδι1/2 φλιτζάνι ζεστό καφέ εσπρέσο

Για την επικάλυψη

2 πακέτα τυρί
κρέμα1/2 κούπας βούτυρο1 κγ βανίλια5 κούπες ζάχαρη άχνηΕκτέλεση:

Για το κέικ

Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το ηλιέλαιο και αφού γίνει ένα ομοιογενές μείγμα προσθέτουμε τα αυγά, το ξινόγαλα , βανίλια και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέτουμε τον καφέ και το λευκό ξύδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Με το μίξερ ανακατεύουμε τα υγρά συστατικά με το μείγμα που έχει το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα πηχτό ρευστό μείγμα για κέικ.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 κυκλικές φόρμες για κέικ και ψήνουμε στο μεσαίο ράφι για 30-40 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.

Αφήνουμε να κρυώσουν οι φόρμες και με ένα λεπτό μαχαιράκι ξεκολλάμε το κέικ από τα τοιχώματα και το αναποδογυρίζουμε για να πέσει από τη φόρμα.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και γλασάρουμε εσωτερικά το κέικ με την επικάλυψη.

Για την επικάλυψη

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει λείο.

Όταν παγώσουν τα κέικ παίρνουμε τον πρώτο δίσκο κέικ και καλύπτουμε με την μισή ποσότητα του frosting, καλύπτουμε με τον δεύτερο δίσκο και αλείφουμε με το υπόλοιπο frosting το κέικ μας.

Tip!

Για να ξεκολλήσει το κέικ πιο εύκολα από την φόρμα μπορούμε να βάλουμε στον πάτο της κάθε φόρμας μια λαδόκολλα.

The post Red Velvet Cake appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα