Ελληνική εφαρμογή – puzzle game από ένα 17χρονο!

09:31 22/9/2014 - Πηγή: iPop

Τα ετερώνυμα έλκονται και τα ομώνυμα απωθούνται. Αυτή η βασική αρχή της φυσικής ενέπνευσε τον ταλαντούχο ερασιτέχνη προγραμματιστή Πέτρο Δημητρακόπουλο, ο οποίος ήδη από τα 13 του ασχολείται με τη δημιουργία applications. Η εφαρμογή ilectron είναι ένα έξυπνο puzzle game με πάνω από 45 διασκεδαστικά επίπεδα.

Τι πρέπει να κάνεις στην εφαρμογή ilectron:

Κάθε επίπεδο του παιχνιδιού έχει ορισμένες φορτισμένες (θετικά ή αρνητικά) σφαίρες τοποθετημένες σε έναν πίνακα. Προσοχή όμως! Κάθε

φορτισμένη σφαίρα έλκεται και από την βαρύτητα.

Η “αποστολή” σου είναι να τοποθετήσεις τις σφαίρες που βρίσκονται στο κάτω μέρος της οθόνης με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτει καμία σφαίρα στο έδαφος.

Tip

Αν δεν μπορείς να περάσεις ένα επίπεδο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία βοήθεια και το παιχνίδι θα σου υποδείξει πού πρέπει να τοποθετήσεις τις φορτισμένες σφαίρες για να περάσεις το επίπεδο.

Όσο προχωράς στο παιχνίδι μπορείς να μοιραστείς την πρόοδό σου στο Facebook και το Twitter. Η εφαρμογή ilectron είναι διαθέσιμη στο App Store δωρεάν και μπορείς να την κατεβάσεις από εδώ

Ο Πέτρος Δημητρακόπουλος μίλησε στο iPop για το παιχνίδι που δημιούργησε.

Πώς σου ήρθε η ιδέα για την εφαρμογή;

Η ιδέα προέκυψε ένα απόγευμα στο φροντιστήριο. Ο καθηγητής έλυνε μία άσκηση που διαπραγματευόταν την αλληλεπίδραση κάποιων φορτίων ενώ ζητούνταν από το πρόβλημα οι συνθήκες υπό τις οποίες θα ισορροπούσαν όλα τα φορτία που περιελάμβανε η άσκηση. Και έτσι, εντελώς ξαφνικά σκέφτηκα ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι.
Το ίδιο απόγευμα έφτιαξα μερικά πρόχειρα σχέδια και αποφάσισα να μοιραστώ την ιδέα με τον κολλητό μου φίλο και συμμαθητή Κώστα Δραγάτη.

Ο Κώστας αμέσως ενθουσιάστηκε με την ιδέα, την συμπλήρωσε και γνωρίζοντας πως έχει μία εκπληκτική αντίληψη της φυσικής αποφάσισα να του ζητήσω να σχεδιάσει τα επίπεδα του παιχνιδιού. Προφανώς δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ένα παιχνίδι όμως χρειάζεται και την κατάλληλη μουσική επένδυση, γι’ αυτό και απευθύνθηκα στον Γιώργο Δεδψίδη (Επίσης κολλητό φίλο και συμμαθητή) που ασχολείται αρκετά χρόνια με την μουσική. Ο Γιώργος συνέθεσε, έπαιξε και ηχογράφησε το κομμάτι που ακούγεται στο παιχνίδι.

Ποιες είναι οι προηγούμενες εφαρμογές που έχεις δημιουργήσει και πώς μπήκες σε αυτή τη διαδικασία;

Η πρώτη εφαρμογή που δημιούργησα είναι το Acculoc. Μία εφαρμογή που σχετίζεται με την εύρεση της ακριβούς γεωγραφικής θέσης, περιλαμβάνει πυξίδα και δίνει στον χρήστη την δυνατότητα να μοιραστεί άμεσα την τοποθεσία του με mail, SMS και στα social media.Περιλαμβάνει και άλλες λειτουργίες όπως π.χ το να εκτιμά τον χρόνο άφιξης του χρήστη σε ένα σημείο. Είναι ο καλύτερος φίλος όσων ασχολούνται με την φύση, κάνουν ιστιοπλοΐα και ταξιδεύουν. Η εφαρμογή αυτή βραβεύτηκε με την 3η θέση στην 3η Εφαρμογιάδα.

Στην συνέχεια ανέπτυξα τη MENN και το NICU Parent. Εφαρμογές που παρέχουν πληροφορίες στους γονείς των οποίων τα παιδιά νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Αυτά τα βρέφη έχουν γεννηθεί με σοβαρά ζητήματα υγείας και πολλές φορές ακόμα και η επιβίωσή τους είναι αμφίβολη. Η εφαρμογή παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στους γονείς οργανωμένες σε 9 κατηγορίες. Ακόμα περιλαμβάνει ένα ημερολόγιο στο οποίο οι γονείς μπορούν να καταγράφουν την πρόοδο του βρέφους τους (το βάρος, τα σχόλια των γιατρών και τα συναισθήματα των ίδιων των γονέων) στην μονάδα και να την μοιράζονται με συγγενείς.

Μετά έγινε το Where Is The Lady. Η πρώτη μου προσπάθεια στην κατηγορία των παιχνιδιών. Ένα απλό παιχνίδι με χαρτιά τα οποία ανακατεύονται, ενώ ο χρήστης καλείται να βρει ένα συγκεκριμένο χαρτί. Το κλασικό παιχνίδι το “Παπά” που μπορεί να έχετε δει στους δρόμους του κέντρου.Έχοντας την τύχη να έχω έναν επαγγελματία της πληροφορικής μέσα στο σπίτι, τον πατέρα μου, ασχολούμαι με τον προγραμματισμό από αρκετά μικρή ηλικία, από την 6η δημοτικού περίπου.

Στο τέλος της πρώτης γυμνασίου όμως αποφάσισα να ασχοληθώ πιο οργανωμένα με την ανάπτυξη εφαρμογών για iOS συσκευές, εκεί έπαιξε κάποιον ρόλο και η παρότρυνση του νονού μου που με “έσπρωξε” προς αυτή την κατεύθυνση. Η αγορά φαινόταν πως είναι ανερχόμενη και ήθελα να παράγω κάποιο αληθινό προϊόν από το να φτιάχνω προγράμματα τα οποία τα χρησιμοποιώ μόνο εγώ.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου (νέες εφαρμογές, σπουδές κλπ);

Η σχολική χρονιά αναμένεται να είναι απαιτητική. Η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες δε έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές του Καλοκαιριού. Άρα η ανάπτυξη εφαρμογών και η οποιαδήποτε ενασχόληση με τον προγραμματισμό μάλλον θα “παγώσει” για τους επόμενους 9 μήνες. Όμως υπάρχουν ιδέες, θέληση, προοπτικές και συζητήσεις για ενδιαφέρουσες συνεργασίες μετά από αυτό το δύσκολο διάστημα των Πανελληνίων. Σχετικά με τις σπουδές μου, θα ήθελα να περάσω σε κάποια από τις σχολές πληροφορικής εδώ, στην Ελλάδα.

Website: psdapps.grFacebook page: www.facebook.com/psdappsTwitter: @PSDApps, @DemetrakoPetros

The post Ελληνική εφαρμογή – puzzle game από ένα 17χρονο! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα