Από πότε μπαίνουμε σε Χριστουγεννιάτικο mood;

12:56 27/11/2014 - Πηγή: iPop

Αγαπάς τόσο πολύ τα Χριστούγεννα που το μυαλό σου ταξιδεύει σε αυτά αρκετές μέρες πριν αυτά να έρθουν. Μέρες; Μόνο μέρες; Υπάρχουν άτομα που σκέφτονται τα Χριστούγεννα μήνες πριν και δεν το λέμε εμείς αλλά το επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες που έκαναν σχετικές έρευνες και αναλύσεις.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εθνική στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας αποδείχθηκε ότι πολλοί άνθρωποι σκέφτονται

τα Χριστούγεννα, αναπολούν στιγμές και κοιτάζουν με πόθο Χριστουγεννιάτικα αντικείμενα πριν ακόμα τελειώσει το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τις 25 Αυγούστου, μόλις επιστρέψουν δηλαδή από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Για να μπορέσουν οι ερευνητές να καταλήξουν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα παρακολουθούσαν συστηματικά τα δεδομένα 1000 ατόμων πάνω από 6 ολόκληρα χρόνια. Κάθε χρόνο παρατήρησαν ότι η λαχτάρα ξεκινούσε ακόμα νωρίτερα από την προηγούμενη χρονιά ειδικά στις πιο νεότερες ηλικίες των ατόμων που πήραν μέρος στην έρευνα.

Πώς, όμως, εξήγησαν οι επιστήμονες αυτές τις σκέψεις; Τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση που έχει αγγίξει σχεδόν όλες τις χώρες επηρεάζει κατά πολύ την διάθεση των ανθρώπων. Τα Χριστούγεννα, όμως, δημιουργούν ελπίδα και φέρνουν την χαρά. Έτσι, στην προσπάθεια το κάθε άτομο να ξεχάσει τα αρνητικά της ζωής του ελπίζει και ποντάρει στην περίοδο των Χριστουγέννων φέρνοντας τις μνήμες ξανά στο μυαλό του.

Επιστροφή στην κεντρική σελίδα.
Επιστροφή στην κατηγορία.

The post Από πότε μπαίνουμε σε Χριστουγεννιάτικο mood; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα