Γελάν οι αγορές με τον ΣΥΡΙΖΑ

Πράγματι στο Παρίσι υπήρξε ναυάγιο, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το εξωραΐσουν. Όμως, υπήρξε κι ένα ακόμη ναυάγιο, αυτή τη φορά στο Λονδίνο και αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν θέλετε, αυτά τα δύο ναυάγια δείχνουν στην Ελλάδα τη σκληρή πραγματικότητα των αγορών που κάποιοι θέλουν να την ξεχάσουν.

Κι αν η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί τι γίνεται εδώ και καιρό και προσπαθεί να κάνει έναν έντιμο συμβιβασμό με ανέντιμους εταίρους, στην Κουμουνδούρου μόλις

ξύπνησαν από τη νιρβάνα τους.

Δύο e-mail φωτιά ήταν αρκετά για να βάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ή να τον κατεβάσουν από το ροζ συννεφάκι που ζούσε. Το πρώτο είναι γνωστό, αφορά στην εκτίμηση του fund Capital για το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα και για τη φαιδρότητα των προτάσεών τους. Αν και ο Σταθάκης διέψευσε ότι συναντήθηκε με το εν λόγω στέλεχος που έγραψε το μήνυμα, η ουσία είναι ότι αυτή την εικόνα έχουν οι ξένοι παίκτες για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το δεύτερο ενημερωτική σημείωμα ήρθε από την Bank of America η οποία ενημέρωσε τους πελάτες της για τις θέσεις που κατέθεσε ο κ. Σταθάκης στη συνάντησή τους. Και είναι επίσης κόλαφος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ελληνική τραγωδία» χαρακτηρίζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διακυβέρνηση της χώρας η Bank of America στο πρώτο της σχόλιο μετά τις χθεσινές παρουσιάσεις των κ.κ. Σταθάκη και Μηλιού στο Λονδίνο με ξένους επενδυτές.

Η BofA τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει plan B για την περίπτωση που δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις για κούρεμα του ελληνικού χρέους, μετακύλιση των κρατικών ομολόγων που κατέχουν οι Ευρωπαϊκές Κεντρικές Τράπεζες και επιπρόσθετο πρόγραμμα αγοράς. Επιπρόσθετα, σημειώνει την ανησυχία των ξένων για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να ξαναγίνει «παράδειγμα» προς αποφυγή για την υπόλοιπη Ευρώπη στην περίπτωση κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι ακολουθούν εντός του 2015 εκλογές στην Ισπανία στις οποίες προηγείται το ακραίο αριστερό κόμμα Podemos.

Τονίζει ότι οι παρευρισκόμενοι πελάτες της υποστήριξαν «ότι δεν βλέπουν πως η υπόλοιπη Ευρώπη και ακόμα περισσότερο η ΕΚΤ, θα κλείσουν το μάτι και θα ικανοποιήσουν τις επιθυμίες του ΣΥΡΙΖΑ όσο αυτός δεν σέβεται τους συμφωνημένους κανόνες του προγράμματος».

Πώς αλλιώς να τους πουν άραγε οι ξένοι ότι είναι ανόητοι; Πήγε ο Σταθάκης λέγοντας στις αγορές ότι θέλει να κουρέψουν το χρέος, δεν θα κάνει καμιά μεταρρύθμιση ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπάρχει σχέδιο Β. Αυτό είπε η επενδυτική τράπεζα στους πελάτες της συστήνοντάς τους να είναι προσεκτικοί στις επιλογές τους διότι θα υπάρξει υψηλή μεταβλητότητα στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες.

Είναι ή δεν είναι ο Τιτανικός του Αλέξη που νόμισε ότι τις ψευτομαγκιές για εσωτερική κατανάλωση θα τις περάσει και στο εξωτερικό. Οι αγορές, τα funds, οι επενδυτές θέλουν ο συνομιλητής τους να τους εξηγήσει ότι δεν θα διαλυθούν τα πάντα, δεν θα χάσουν τα λεφτά τους δηλαδή. Ο ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι βρίσκεται ακόμη στην πλατεία Εξαρχείων. Όμως, αυτή η πλατεία απέχει πολύ από την… Ταιμ Σκουέαρ του Λονδίνου. Οι αγορές είναι αδηφάγες και σίγουρα στην Κουμουνδούρου το έμαθαν καλά με το ταξίδι – κόλαφο του Σταθάκη και του Μηλιού.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα