Απιστία: Ποιοι απατούν περισσότερο και γιατί;

18:31 8/5/2014 - Πηγή: iPop

Καθημερινά παρατηρούμε ολοένα , τα κρούσματα απιστίας να αυξάνονται… Άλλαξαν οι εποχές ή η ουσιαστική σχέση, μεταξύ των δύο φίλων;
Ποιοι απατούν περισσότερο και γιατί; Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα που βασανίζουν τις ψυχές ιδιαίτερα των «κερατάδων». Θα μπορούσαμε να πούμε ότι σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από την Αμερικάνικη Ένωση για το γάμο και την Οικογενειακή Θεραπεία οι άντρες είναι πρώτοι στη λίστα της απιστίας.

Γιατί όμως οι άντρες είναι αυτοί που αναζητούν συχνά, νέες αγκαλιές και καινούργιες περιπέτειες; Η ίδια η φύση είναι αυτή που τους δίνει το ρόλο του αρχηγού και κυνηγού

που αναζητά συνεχώς, νέα «επίδοξα θύματα». Η απιστία όμως μπορεί λειτουργεί και σαν ναρκωτικό στον οργανισμό του και αυτό το βλέπουμε εντονότερα και την πάροδο των χρόνων. Ειδικά οι άντρες που βγαίνουν στη σύνταξη, αναζητούν όλο και νεότερες γυναίκες για να τονώσουν τον εγωισμό τους και να αποδείξουν στον εαυτό τους ότι η ζωή δεν τελειώνει και παραμένουν το ίδιο ποθητοί με παλιά.

Υπάρχουν όμως και άντρες που θεωρούν την απιστία ως «μυστική συνταγή» της επιτυχημένου γάμου, όσο περίεργο και να ηχεί στα αυτιά σας είναι αλήθεια. Η άποψη αυτή βασίζεται σε σχετική έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση: « Journal of Marriage and Family» και τονίζει πως το 54% των αντρών έχουν υποστηρίξει πως δε έχουν πρόβλημα στο γάμο τους, αλλά αναζητούν το σεξ με άλλες, απλά για να τον αναζωογονήσουν. Το σεξ ή ακόμα και το απλό φλερτ είναι κομμάτι της καθημερινότητας τους, τους κάνει να ξανανίωσουν και τους βοηθά να επιστρέφουν σπίτι με περισσότερη λαχτάρα για τη νόμιμη σύντροφό τους.

Τι γίνεται όμως για αυτούς που το κάνουν και το μετανιώνουν ; Μη φανούμε σκληροί και απαντήσουμε αν δεν το ήθελε ας μη το έκανε… Μπορεί ένας έντονος τσακωμός ακόμα και ένα ποτό παραπάνω, να σταθεί μοιραίο και να γίνει το παραστράτημα. Τότε ,ναι , θεωρείται ένα μεγάλο αλλά και στιγμιαίο λάθος που μπορεί ή να αποβεί μοιραίο και να οδηγήσει στο τέλος την συμβίωσης ή ακόμα να λειτουργήσει και σαν αφορμή να λύσει το ζευγάρι τα προβλήματά του και να ξαναζωντανέψει το πάθος.

Πριν προλάβεις όμως να κρίνεις και να καταδικάσεις, σκέψου ότι όλα με διάλογο και θέληση λύνονται και προσπερνιούνται.

The post Απιστία: Ποιοι απατούν περισσότερο και γιατί; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα