Περίεργα έθιμα που μας τράβηξαν την προσοχή!

15:32 8/5/2014 - Πηγή: iPop

Υπάρχουν πολλά περίεργα έθιμα στο κόσμο. Κάποια απ’ αυτά που μάθαμε, μας τράβηξαν την προσοχή και θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί σας!

Το πιάσιμο της Χήνας

Στην Ισπανία, έχουν το εξής έθιμο: Λαδώνουν μια χήνα, την κρεμάνε πάνω από το νερό και οι νέοι άνδρες πηδούν πάνω από τις βάρκες τους, για να την πιάσουν. Μ’ αυτό τον τρόπο, δείχνουν τη δύναμή τους και την υπεροχή τους. Λόγο αντιδράσεων των φιλοζωικών σωματείων, οι χήνες πλέον είναι ψεύτικες. Τι φταίνε οι καημένες!

Κόψιμο δαχτύλων

Στην Ινδονησία στη φυλή Dani, έχουν σαν έθιμο όταν χάνουν έναν δικό τους άνθρωπο ,

να κόβουν την άκρη ενός δαχτύλου του χεριού τους. Μ’ αυτό τον τρόπο, θέλουν να δείξουν το πόνο που βιώνουν και πρέπει να τον υποστούν και σωματικά. Αυτό το έθιμο, τηρείται από τις γυναίκες για να ικανοποιήσουν τα πνεύματα του χωριού. Ευτυχώς σιγά σιγά εξαφανίζεται!

Λούσιμο της νύφης

Στη Σκωτία, οι συγγενείς και φίλοι της νύφης πρέπει να την περιλούσουν με αυγά, χαλασμένο γάλα και φτερά και να κάνει το γύρο της πόλης. Αυτό το έθιμο, το τηρούν πιστά γιατί πιστεύουν ότι μετά απ’ αυτό, η νύφη θα μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που θα εμφανιστούν στο γάμο της. Αχ και να ’ξερε!

Η απατημένη σύζυγος

Στο Χονγκ Κόνγκ μία απατημένη σύζυγος έχει το νομικό δικαίωμα να σκοτώσει τον άντρα της, μόνο αν το κάνει με τα ίδια της χέρια. Αυτά είναι!

Ένας διαφορετικός γάμος

Οι Σιριόνο της Βολιβίας, έχουν το εξής έθιμο: Η γυναίκα, μπορεί να κάνει sex με τους αδερφούς του άντρας της και ο γαμπρός με τις αδερφές της νύφης. Αν είσαι άντρας και το διαβάζεις: Δεν σε χάλασε έ; Έχεις φύγει ήδη για Βολιβία;

Γλέντι με τους νεκρούς

Η Ελλάδα δεν θα έμενε απ’ έξω. Στο Ηράκλειο της Κρήτης, έχουν σαν έθιμο την Δευτέρα του Πάσχα να γευματίζουν στα νεκροταφεία της περιοχής τους με φαγητά, γλυκά και καλό κρασί. Μ’ αυτό τον τρόπο τιμούν τη μνήμη των νεκρών. Ουδέν σχόλιο!

Photo: Reuters

The post Περίεργα έθιμα που μας τράβηξαν την προσοχή! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα