19η Art-Athina: Έρχεται η μεγαλύτερη συνάντηση σύγχρονης τέχνης

18:01 8/5/2014 - Πηγή: iPop

Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη 19η Art-Athina που γίνεται φέτος από τις 15 ως τις 18 Μαΐου στο Κλειστό Π. Φαλήρο. Το φιλότεχνο κοινό της Αθήνας περιμένει με ενδιαφέρον τη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης στην οποία δίνουν το ετήσιο ραντεβού τους οι κορυφαίοι της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής.

Συμμετέχουν γκαλερί από όλη την Ελλάδα,

από την Αυστραλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Κύπρο, την Τουρκία, την Ολλανδία, το Βέλγιο.

Πλούσιο είναι το παράλληλο πρόγραμμα της Art-Athina 2014, στο οποίο πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων θα δώσει το στίγμα της εποχής στη σύγχρονη τέχνη.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις που επιλέξαμε από τη 19η Art-Athina

Παρουσίαση συλλογής Δασκαλόπουλου

Η Συλλογή Δημήτρη Δασκαλόπουλου, μία από τις πλέον αναγνωρισμένες συλλογές σύγχρονης τέχνης στο κόσμο, θα τιμήσει για πρώτη φορά με την παρουσία της το Παράλληλο Πρόγραμμα της Art-Athina. Το μέγεθος της συλλογής ξεπερνά τα 500 έργα με τις υπογραφές 170 σημαντικών εικαστικών της μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης από τη διεθνή και την ελληνική εικαστική σκηνή.

Το έργο που θα εκπροσωπήσει τη συλλογή είναι η οπτικοακουστική εγκατάσταση της ελβετίδας Pipilotti Rist με τίτλο «Supersubjektiv» (2001).

Platforms Project @ Art-Athina 2014

Επιμέλεια: Άρτεμις Ποταμιάνου

Νέοι καλλιτέχνες από 47 πλατφόρμες και 18 χώρες με διάθεση και ορμή από πολλά σημεία του κόσμου δίνουν το παρόν στο φετινό «Platform Project @ Art-Athina 2014». Στόχος του προγράμματος «Platform Project @ Art-Athina 2014» είναι η χαρτογράφηση την εικαστικής δράσης όπως αυτή παράγεται μέσα στα πλαίσια ομαδικών πρωτοβουλιών καλλιτεχνών που αποφασίζουν να αναζητήσουν από κοινού λύσεις σε εικαστικά ερωτήματα μέσω της συλλογικής τους δουλειάς.

Collecting the images of the sensible: Contemporary art works from Turkey’s collectors (Συλλέγοντας τις εικόνες της λογικής: σύγχρονα έργα τέχνης από συλλέκτες της Τουρκίας)

Επιμέλεια: Beral Mandra, Saliha Yavuz

Τα έργα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση ανήκουν στους συλλέκτες:

Fazlı Özcan, Parko Art Collection (Öner Kocabeyoğlu). Tansa Mermerci Collection, Elgiz Collection, Fusun & Faruk Eczacibasi Collection, Mustafa Taviloglu Collection, Ahmet Merey Collection και Olgaç Artam Collection.

Art-Athina Party

Η Art-Athina, σε συνεργασία με το BAR της Αθήνας GURU, διοργανώνει το Σάββατο 17 Μαΐου, το Party της. Με φόντο την Μαρίνα Φλοίσβου, ποτά και φαγητά– έκπληξη και κυρίως με την μουσική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Ζουγανέλη.

ART-ATHINA 2014

15 – 18 Μαΐου

Κλειστό Π. Φαλήρου (γήπεδο TaeKwonDo)

The post 19η Art-Athina: Έρχεται η μεγαλύτερη συνάντηση σύγχρονης τέχνης appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα