Απελευθερώνεται η τουρκική βίζα;

18:47 27/5/2016 - Πηγή: iPop

Την απελευθέρωση της τουρκικής βίζας προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι αξιωματούχοι της Ευρώπης θα μεταβούν την επόμενη εβδομάδα την Άγκυρα για να κλείσουν οι τελευταίες εκκρεμότητες σχετικά με την απελευθέρωση της τουρκικής βίζας.

«Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Άγκυρα για να ξεπεραστούν και τα τελευταία προβλήματα για το καθεστώς βίζας»,

έγραψε ο Τίμερμανς ενώ παράλληλα μίλησε για «εποικοδομητικές συνομιλίες με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου».

Joint determination to overcome last remaining obstacles to visa lib. Technical team to travel to Ankara already next week to work on this.

— Frans Timmermans (@TimmermansEU) May 27, 2016

Constructive and productive meeting with Turkish Foreign Minister Çavuşoğlu and EU Affairs Minister Çelik.

— Frans Timmermans (@TimmermansEU) May 27, 2016

Εγκρίθηκαν ακόμα 47 εκατ. ευρώ για την Τουρκία

47 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ ενέκρινε την Πέμπτη η Κομισιόν για εκταμίευση προς την Τουρκία.

Απ’ αυτά τα 20 εκατομμύρια θα ενισχύσουν την τουρκική ακτοφυλακή για διασώσεις κι έρευνα και τα άλλα 27 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για ενίσχυση των εκπαιδευτικών υποδομών, κατάρτιση και κοινωνική στήριξη των Σύρων προσφύγων στα πλαίσια του Περιφερειακού Ταμείου Αρωγής Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ολίγων ημερών ο Ταγίπ Ερντογάν διαμήνυσε πως η Άγκυρα δεν θα προχωρήσει σε παραπάνω εφαρμογή της συμφωνίας με την Ε.Ε. για το προσφυγικό μέχρι να προχωρήσει το ζήτημα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδεύουν στην Ε.Ε.

The post Απελευθερώνεται η τουρκική βίζα; appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα