Αν έχεις εύκολο password, η Microsoft θα στο απαγορεύσει!

17:23 27/5/2016 - Πηγή: iPop

Σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα και την πλήρη προστασία των προφίλ των χρηστών της η Microsoft ανακοίνωσε πως αναμένεται να ξεκινήσει την απαγόρευση εύκολων password.

Η εταιρεία ονομάζει τη νέα λειτουργία που θα εισάγει «dynamically banning» και απαγορεύει στους χρήστες να χρησιμοποιούν κωδικούς που χρησιμοποιεί κάποιος για να «σπάσει» προφίλ.

Τέτοιοι

κωδικοί είναι οι αριθμοί σε σειρά (π.χ. 123456) ή ακόμα και η ίδια η λέξη «password».

Η ανακοίνωση της Microsoft έγινε λίγο μετά την αποκάλυψη ότι διέρρευσαν για πώληση στο Ίντερνετ τα προφίλ 117 εκατομμυρίων χρηστών του LinkedIn

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση έρχεται μετά από εξονυχιστική έρευνα στους κωδικούς που χρησιμοποιούνται περισσότερο από άτομα που επιχειρούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς.

10 εκατομμύρια επιθέσεις σε λογαριασμούς χρηστών βλέπει καθημερινά η Microsoft. Συνεπώς είναι σε θέση να δημιουργήσει μια λίστα με τους πιο πολυχρησιμοποιημένους κωδικούς και να την διατηρεί ενημερωμένη.

Μην ξεχνάς όμως ότι η Google έχει ήδη προαναγγείλει το τέλος των passwords κάνοντας πιο εύκολη την πρόσβαση των χρηστών στα προφίλ τους.

Photo: Reuters

The post Αν έχεις εύκολο password, η Microsoft θα στο απαγορεύσει! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα