Αλλάζουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

16:31 11/10/2020 - Πηγή: iPop

Ριζικές θα είναι οι αλλαγές στα ΚΕΠ με την τεχνολογία να φέρνει της ψηφιακές θυρίδες προς το τέλος του Οκτωβρίου.

Οι αλλαγές στα ΚΕΠ που πρέπει να γνωρίζεις

Τη χρήση ψηφιακής θυρίδας προετοιμάζουν για τα τέλη Οκτωβρίου ώστε να αλλάξει ριζικά ό,τι ξέραμε για τη λειτουργία των ΚΕΠ. Στην ψηφιακή θυρίδα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των πολιτών και έπειτα θα καταχωρούνται στην προσωπική τους θυρίδα απευθείας

ψηφιακά τα πιστοποιητικά και έγγραφα που έχει αιτηθεί κάθε πολίτης από το ΚΕΠ.

Από την προσωπική του θυρίδα ο κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει λήψη των εγγράφων που έχει αιτηθεί. Η είσοδος στην ψηφιακή θυρίδα θα πραγματοποιείται σύμφωνα με το ethnos.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr. Η ίδια φιλοξενεί στην πλατφόρμα της 631 υπηρεσίες από 18 υπουργεία, 62 φορείς και οργανισμούς και 7 ανεξάρτητες αρχές και έχουν εκδοθεί πάνω από 1 εκατομμύριο υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις, πάνω από 400.000 πιστοποιητικά δημοτολογίου και πάνω από 50.000 ληξιαρχικές πράξεις, ενώ οι επισκέψεις ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια.

Όταν ανοίξει η πλατφόρμα ο πολίτης θα συνδέεται με τους προσωπικούς του κωδικούς από το taxisnet. Ωστόσο ο τρόπος εισόδου ακόμα εξετάζεται. Μετά την ταυτοποίηση ο ενδιαφερόμενος θα έχει δύο δυνατότητες, είτε να επιλέξει την υπηρεσία που θέλει και μέσω link να κατευθυνθεί στο ΚΕΠ, στο οποίο θέλει να υποβάλει την αίτησή του, είτε να επιλέξει απευθείας το ΚΕΠ από το νέο site που ετοιμάζεται το kep.gov.gr, στο οποίο θα παρουσιάζονται όλες οι αιτήσεις προς τα ΚΕΠ μαζί.

Τι είναι το myKEPlive

Το πρόγραμμα myKEPlive έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί ήδη πιλοτικά σε κάποιους δήμους προκειμένου οι επισκέψεις στο ΚΕΠ να γίνονται εξ αποστάσεως. Μέχρι στιγμής 61 Δήμοι έχουν έχουν διεκπεραιώσει 1.019 ραντεβού, ενώ δίνεται η δυνατότητα ραντεβού και σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής με τη συμμετοχή ειδικού διερμηνέα για χειλεοανάγνωση.

Μέσω της πλατφόρμας myKEPlive παρέχονται διαδικασίες υψηλής ζήτησης μέσω των τεσσάρων θεματικών υπηρεσιών:

Πληροφόρηση – ΑίτησηΥπηρεσίες προς ΕπιχειρήσειςΕξυπηρέτηση Πολιτών με ΑναπηρίαΕξυπηρέτηση από το Δήμο σας

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Αλλάζουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αλλάζουν, Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ,allazoun, kentra exypiretisis politon kep