Τι να χρησιμοποιήσεις αν σου τελείωσε το υγρό φακών επαφής και τι να μην βάλεις ποτέ!

19:46 10/10/2020 - Πηγή: iPop

Επείγον περιστατικό! Σου τελείωσε το υγρό φακών επαφής και τα μαγαζιά ή τα φαρμακεία δεν είναι ανοιχτά ή εύκολα προσβάσιμα; Τι κάνεις μέχρι την επόμενη μέρα που θα αγοράσεις το υγρό φακών. Επειδή με την υγεία των ματιών δεν παίζουμε, διάβασε με προσοχή όσα προτείνουμε για να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις την καλύτερη εναλλακτική για αυτή την έκτακτη συνθήκη.

Τι να μην χρησιμοποιήσεις ποτέ σε όσο πειρασμό κι αν μπαίνεις!Don’t

Νερό βρύσης: Απαγορεύεται ρητά,

κατηγορηματικά και διά ροπάλου. Θα ξεράνει τους φακούς και κατ’ επέκταση το μάτι σου.

Σάλιο: Θα το έχεις ακούσει ως tip έκτακτης ανάγκης, αλλά δυστυχώς δεν κάνει καλό στους φακούς και τα μάτια. Το βάζουμε στα don’t, αλλά σου λέμε ότι ενδεχομένως είναι η έσχατη λύση, αν θες να αποθηκεύσεις για πολύ μικρό χρονικό διάστημα τους φακούς επαφής ή να τους καθαρίσεις και δεν έχεις πρόσβαση σε υγρό φακών.

Τι συμβαίνει στα μάτια σου όταν κοιμάσαι με τους φακούς επαφής;

Τι να χρησιμοποιήσεις εάν σου τελείωσε το υγρό των φακών επαφήςDo

Φυσιολογικός (ή φυσικός) ορός: Ενδεχομένως έχεις φυλάξει στο ντουλάπι με τα φαρμακευτικά είδη εκείνες τις πλαστικές αμπούλες μια χρήσης. Θα σε σώσουν σε αυτή την περίπτωση.

Αποσταγμένο νερό: Είναι σίγουρα καλύτερο από το νερό βρύσης. Μπορεί να βοηθήσει τους φακούς σου να μην ξεραθούν για ένα βράδυ, αλλά την επόμενη μέρα πρέπει οπωσδήποτε να το αντικαταστήσεις. Δεν βοηθά στο να καθαρίζονται επαρκώς.

Όσα πρέπει να ξέρεις για τους φακούς επαφής (αλλά δεν μπήκες στον κόπο να ρωτήσεις)

Pixabay

Αλατόνερο: Βάλε ένα κ.σ. αλάτι σε μια ποσότητα 500 ml νερού. Βάλε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό ή βράσε για 10 λεπτά. Άσε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσεις. Το μείγμα θα διατηρηθεί για 24 ώρες και στη συνέχεια θα πρέπει να το πετάξεις.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τι να χρησιμοποιήσεις αν σου τελείωσε το υγρό φακών επαφής και τι να μην βάλεις ποτέ! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα