Η δημιουργικότητα δε θέλει κόπο θέλει τρόπο! Δες πως θα τη βελτιώσεις με τρεις τρόπους

13:16 11/10/2020 - Πηγή: iPop

Η δημιουργικότητα είναι ένα προσόν που όλοι θα θέλαμε να έχουμε και το έχουμε απλά οι περισσότεροι δε ξέρουν πως να το αναθρέψουν και να πιστέψουν σε αυτό. Υπάρχουν τρεις τρόποι να βελτιώσεις τη δημιουργικότητα που κρύβεις μέσα σου και μόλις τους μάθεις εφάρμοσε τους άμεσα!

Τρεις τρόποι να βελτιώσεις τη δημιουργικότητα σου

Η ικανότητα του να είναι κανείς δημιουργικότητα δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι είναι όμως κάτι το οποίο μπορείς να το καλλιεργήσεις! Εξάλλου βάσει ερευνών η δημιουργικότητα είναι ένα προσόν το οποίο μπορεί να σου εξασφαλίσει μία θέση εργασίας καθώς αποτελεί περιζήτητο

προσόν.

Φτιάξε ένα δημιουργικό πρόγραμμα

Για να βελτιώσεις τη δημιουργικότητα σου θα πρέπει να την βάλεις σιγά σιγά στη ζωή σου με ενεργό ρόλο. Το να είσαι δημιουργικός δε σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι και ανοργάνωτος. Η φύση της ελευθερίας και της δημιουργικότητας υπάρχει παντού φτάνει να την ανακαλύψεις. Ένα καλά δομημένο χρονοδιάγραμμα μπορεί να σε βοηθήσει να μην αναλώνεις χρόνο, ενέργεια και σκέψη στα προγραμματισμένα ραντεβού που μπορεί να έχεις ή στο μεσημεριανό φαγητό. Αυτό θα σε κάνει να κρατάς την ενέργεια σου για τη δημιουργία ιδεών και την αναζήτηση λύσεων. Πολλοί έχουν μιλήσει κατά καιρούς για το αντίκτυπο που έχει η ενέργεια που σπαταλάς στις καθημερινές εργασίες ρουτίνας και την οποία μπορείς να κρατήσεις ανέγγιχτη με τη δημιουργία ενός εβδομαδιαίου προγράμματος το οποίο θα σου επιτρέψει να βελτιώσεις τη δημιουργική σου πλευρά.

Βρες τρόπο να διεγείρεις την περιέργεια σου

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και αυτό θέλει τη δική του διαχείριση προκειμένου να το χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου. Τι εννοώ; Πλέον οι πληροφορίες που δέχεσαι καθημερινά είναι άπειρες και αυτό πολλές φορές μπλοκάρει τη λειτουργία τη σκέψης συνεπώς όταν κάτι σου “σερβίρεται” έτοιμο χάνεις την δημιουργική περιέργεια. Βρες δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την κοινωνική συναναστροφή. Οι άνθρωποι είναι περίπλοκα όντα και ο κάθε ένας έχει τις δικές του πολυπλοκότητες οι οποίες αν μη τι άλλο έχουν ενδιαφέρον. Δοκίμασε καινούρια πράγματα, νέες δραστηριότητες που θα σου προσφέρουν και νέες εμπειρίες. Η δημιουργικότητα εγείρεται μέσα από την εμπειρία και τα διαφορετικά βιώματα. Η δημιουργικότητα των άλλων θα δώσει τροφή στη δική σου.

Δώσε προτεραιότητα στον καθημερινό προβληματισμό

Χωρίς προβληματισμό δε μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη. Για να δημιουργήσεις χρειάζεσαι τροφή για σκέψη και για αυτό χρειάζεται ο προβληματισμός με την πραγματικότητα που βιώνεις στην καθημερινή σου ζωή. Για να στο κάνω πιο κατανοητό, δώσε προσοχή στο πως λειτουργούν τα παιδιά. Είναι σε μία διαρκή παρατήρηση και περιέργεια με τα πάντα γύρω τους μέχρι να γνωρίσουν τι είναι, πώς λειτουργεί και σε τι χρησιμεύει. Όταν αρχίσεις να είσαι περίεργος με τα όσα συμβαίνουν γύρω σου θα ανακαλύψεις μία καινούρια οπτική η οποία θα δημιουργήσει καινούρια κανάλια στη δημιουργικότητά σου. Πάνω από όλα όμως πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου. Αν θες να δημιουργήσεις τέχνη μη μπλοκάρεις τον εαυτό σου κριτικάροντας την τέχνη σου γιατί μπορεί να μη τη θεωρείς το ίδιο καλή με εκείνη των άλλων καλλιτεχνών. Πίστεψε το και κάν’ το πράξη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Η δημιουργικότητα δε θέλει κόπο θέλει τρόπο! Δες πως θα τη βελτιώσεις με τρεις τρόπους εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα