Ακύρωση και της ισόβιας κάθειρξης στον Μόρσι

14:53 22/11/2016 - Πηγή: iPop

Μετά την ακύρωση της θανατικής ποινής που είχε επιβληθεί στον ισλαμιστή πρώην πρόεδρο της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι , το Ακυρωτικό Δικαστήριο της Αιγύπτου προχώρησε και σε ακύρωση της ποινής της ισόβιας κάθειρξης στον Μόρσι.

Επιπλέον, το δικαστήριο ακύρωσε και την θανατική ποινή που είχε επιβληθεί σε υψηλόβαθμα στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων, κίνημα από το οποίο προέρχεται ο Μόρσι, τα οποία είχαν καταδικαστεί για κατασκοπεία για

λογαριασμό της παλαιστινιακής Χαμάς, της λιβανέζικης Χεζμπολάχ και του Ιράν.

Ο πρώην πρόεδρος, καθώς και οι υποστηρικτές του αποτελούν πλέον στόχο μιας αιματηρής καταστολής, μετά την ανατροπή του τον Ιούλιο του 2013 από τον πρώην στρατάρχη Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, ο οποίος πλέον είναι πρόεδρος της Αιγύπτου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2015 ο Μόρσι για κατασκοπεία σε ισόβια κάθειρξη. Την ανατροπή της ποινής και την εκ νέου εκδίκαση του Μόρσι φέρεται να ζήτησε το Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Μεταξύ όσων είχαν καταδικαστεί με την εσχάτη των ποινών συγκαταλέγονται, ο πλούσιος επιχειρηματίας Χάιρατ αλ Σάτερ και ο Μοχάμεντ αλ Μπελτάγκι, ενώ μεταξύ όσων είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη είναι και ο ανώτατος ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Μπαντίε και ο πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου Σάαντ αλ Κατάτνι.

Οι κατηγορίες, για τις οποίες είχαν καταδικαστεί, αφορούσαν την προσφορά απόρρητων εγγράφων στο Ιράν και κατασκοπεία υπέρ της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, με στόχο να πραγματοποιηθούν τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα για να διασπείρουν το χάος και να ανατρέψουν το κράτος.

Διαβάστε επίσης:

Ακύρωση της θανατικής ποινής στον Μοχάμεντ Μόρσι

The post Ακύρωση και της ισόβιας κάθειρξης στον Μόρσι appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα